Oko tri tone droge uništeno u pećima KAP-a

Konjević: U 2013. godini smo, u odnosu na 2012. za 30 odsto poboljšali rezultate na polju spreječavanja trgovine narkoticima
71 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2014. 11:28h

Oko tri tone droge uništeno je danas u pećima Kombinata aluminijuma Podgorica, što je, kako je kazao ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, potvrda svega što je MUP, odnosno Uprava policije, proteklih nekoliko godina radila na polju suzbijanja trgovine narkoticima.

"Mislim da kroz ovakve događaje, koji pokazuju rezultate na jednom mjestu, više nego možemo biti zadovoljni onim što je na ovom polju MUP u proteklo vrijeme radio", kazao je Konjević.

Dodao je da rezultati pokazuju napredak potvrđen od međunarodne zajednice, ali da taj rad treba dodatno unaprijediti.

"Želim da ukažem da smo u 2013. godini, u odnosu na 2012. za 30 odsto poboljšali rezultate na polju spreječavanja trgovine narkoticima. Crnogorska policija je tokom 2013. godine, kao i prethodnih godina, učestvovala u više operativnih akcija na međunarodnom planu, koje su se ticale suzbijana opojnih droga", rekao je on ističući da je crnogorska policija u 2013. godini zaplijenila oko tonu ipo droge.

Konjević je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da je tokom 2014. godine bilo nekoliko slučajeva iz oblasti korupcije, koji su urađeni u saradnji tužilaštva i policije.

"Imali smo priliku da vidimo reakciju tužilaštva i policije tim povodom, ali i da vidimo da se radi upravo o krivičnim djelima za koje tužilaštvo smatra da su krivična djela iz oblasti korupcije. Aktivnosti polcije i tužilaštva će svakako i u narednom periodu biti usmjerene u tom pravcu i nemoinovno je, dakle ne možemo očekivati dalji proces pridruživanja kreiranja ambijenta vladavine prava i zalaganje za vladavinu prava, a da ne budemo imali još slučajeva korupcije na visokom nivou", rekao je Konjević.

Foto: Savo Prelević

Ministar je pojasnio da su ti procesi neminovni, ali i da se u njih neće ulazi bez adekvatnih činjenica i adekvatnih dokaza.

"Naravno, uvijek uvažavajući činjenicu da sve dok sud ne da konačnu riječ, moramo zajednički poštovati prezumpciju nevinosti, ali ono što je obaveze tužilaštva i policije, jeste da na tim slučajevima radi, jer stvarajući ambijent vladavine prava stvaramo bolji ambijent za ekonomski razvoj", rekao je on.

U pećima KAP-a danas je "u dim" otišlo oko tri tone skanka i marihuane, ali i 13 kilograma heroina. Uništavanju zaplijenjene droge osim Konjevića prisustvovali su direktor UP Slavko Stojanović, šef Odjeljenja za borbu protiv droga i krijumčarenja Miodrag Mišo Laković, predstavnici policije i viših sudova u Podgorici i Bijelom Polju i predstavnik Agencije za zaštitu životne sredine.

Galerija

Bonus video: