Hamilton zadovoljan zbog prve pobjede u Španiji

“Nisam bio dovoljno brz, Niko je bio brži. Mučio sam se i morao sam da se oslanjam na inženjere. Stalno smo nešto podešavali i uspio sam da ostavim Nika iza sebe”, rekao je Hamilton
0 komentar(a)
Luis Hamilton i Niko Rozberg, Foto: Reuters
Luis Hamilton i Niko Rozberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2014. 16:44h

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je zadovoljan što je tokom trke uspio da odbije napade klupskog kolege Nika Rozberga, čime je ostvario svoju prvu pobjedu u karijeri u trci za Veliku nagradu Španije.

Hamilton i Rozberg su vodili veliku borbu do posljednjeg kruga, ali je uspješniji bio šampion iz 2008. godine.

“Nisam bio dovoljno brz danas, Niko je bio brži. Mučio sam se i morao sam da se oslanjam na moje inženjere. Stalno smo nešto podešavali i, na moju sreću, uspio sam da ostavim Nika iza sebe”.

“Veliku zahvalnost dugujem mom timu, oni su ove godine uradili odličan posao. Imao sam veliku podršku navijača i prva pobjeda u Španiji mi mnogo znači”, rekao je Britanac.

Vozači Mercedesa su u četvrtoj uzastopnoj trci ostvarili dvostruku pobjedu, prvi put od 1955. godine, a Hamilton je rekao da je “zadovoljan zbog toga i da mu taj rezultat djeluje nestvarno”.

Rozberg je rekao da mu je nedostajao jedan krug da pretekne Hamiltona i da će u sljedećoj trci u Monaku, 25. maja, pokušati da odbrani trijumf iz prošle godine.

“Mislim da mi je nedostajao jedan krug... Nažalost, to je to i malo sam razočaran, ali osvojio sam 2. mjesto, drugi sam u šampionatu i ostalo je još trka do kraja. U Monaku ću pokušati da budem bolji za jednu poziciju, da pokušam da ponovim pobjedu iz prošle godine”, rekao je Rozberg.

Vozač Red Bula Danijel Rikjardo rekao je da njegova ekipa nije bila brza kao Mercedes, ali da je zadovoljan 3. pozicijom. Australijanac je za prvoplasiranim Hamiltonom kasnio 48,9 sekundi.

“Nismo bili brzi kao Mercedes, ali siguran sam bio na 3. mjestu i lijepo je biti na podijumu. Siguran sam da ću nastaviti s dobrim rezultatima”, rekao je Rikjardo.

Vozač Ferarija Fernando Alonso, koji je zauzeo 6. mjesto, rekao je da njegova ekipa mora mnogo da se popravi kako bi mogla da parira Mercedesu.

“Bilo je teško, ali ništa nas nije iznenadilo. Mučili smo se na startu i nismo uspjeli da popravimo pozicije, a u 90 odsto trke smo imali problema s gužvom na stazi. Razlika Mercedesa je ove godine nevjerovatna, 40 sekundi u odnosu na ostale, pokazali su potencijal svojih bolida. Moramo da se popravimo”, rekao je Alonso.

Bonus video: