žrtva rade bulatović

Teško nasilje u Kolašinu: Mladića zvjerski tukli i mučili

Mladići su Radu, navodno, kazali da „mu dijele lekcije jer je raskinuo sa sestrom jednog od njih“
574 pregleda 62 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2014. 07:09h

Kolašinac Rade Bulatović (19) preživio je pravu torturu u subotu veče 3. maja kada su ga dvojice sugrađana pretukla i nanijela mu teške tjelesne povrede, ispričala je njegova majka Ljiljana koja optužuje policiju da nije uradila dovoljno. Prema riječima majke, dvojica Bulatovićevih sugrađana Milivoje Bulatović (24) i Marko Rakočević (22) su ga krvnički tukli više od sat, zbog čega se on nekoliko puta onesvješćivao.

„Nakon što je Rade u subotu oko 21 čas izašao u grad, Bulatović i Rakočević su ga presreli na gornjem trgu, udarili ga čvrstim predmetom u potiljak, dovukli do svog auta, koje je bilo parkirano kod kafića „Balkan“ i tada je počelo iživljavanje. Odvezli su ga do naselja Lug, izvlačili iz kola i tukli, i tako nekoliko puta... Dok su ga vozlili po okolini grada i batinali, on se nekoliko puta onesvijestio, pa su mu na česmi u gradu glavu stavljali u korito s vodom, osvješćivali ga i opet nastavljali. Od njihovih batina, kada se onesvijestio zapao mu je jezik u grlo. Batinaši su mu izvadili jezik i ni to im nije bilo dovoljno, nego su nastavili i fizički i psihički da ga malteretiraju”, tvrdi Radetova majka.

Mladići su Radu, navodno, kazali da „mu dijele lekcije jer je raskinuo sa sestrom jednog od njih“.

Prema Ljiljaninim riječima, Bulatović i Rakočević su njenog sina dovezli i do Hitne pomoći, gdje su ispričali ljekarima „kako im se drug sam povrijedio“. Kada je ljekar jednog od mladića upitao od čega mu je krvava ruka, on je objasnio da je povrede zadobio kada je Radu pokušao da izvuče jezik iz grla. Ljiljana tvrdi da iz Hitne pomoći o tome nijesu obavijestili policiju. Ni nakon što je mladiću ukazana ljekarska pomoć, navodno, obijesni mladići nijesu prestali da ga tuku.

Pretučenog mladića su izbacili iz kola pred roditeljima koji su u grad krenuli da ga traže. Roditelji su iste večeri prije ponoći prijavili su kolašinskoj policiji šta se desilo njihovom sinu i, kako tvrde, ispričali sve do detalja. Policija se poslije toga, kako kaže Ljiljana, ponašala inertno i krajnje neažurno

Pretučenog mladića su izbacili iz kola pred roditeljima koji su u grad krenuli da ga traže. Roditelji su iste večeri prije ponoći prijavili su kolašinskoj policiji šta se desilo njihovom sinu i, kako tvrde, ispričali sve do detalja. Policija se poslije toga, kako kaže Ljiljana, ponašala inertno i krajnje neažurno.

„Pouzadano znam da je Osnovno državno tužilaštvo obaviješteno tek u ponedjeljak ujutro. Bulatović je priveden u policiju tek u ponedjeljak, a Rakočević je sa ocem došao u policiju u utorak ujutro. To me boli, neshvatljivo mi je, i to ne mogu da razumijem. Sin mi je unakažen od batina, šokiran onim što se desilo razmišlja hoće li više dolaziti u rodni grad. Studira u Podgorici i nikada mu se ništa nije desilo loš, a u Kolašinu su ga sugrađani i poznanici praktično oteli i iživljavali se nad njim. Policija je neshvatljivo mlako na to regovala, naročito s obzirom na činjenicu da je dobro poznato ko su momci koji su pretukli mog sina”, priča majka devetnaestogodišnjeg studenta kriminilastike.

Prema nezvaničnim informacija iz kolašinske policije, nakon što je Bulatović priveden, a Rakočević došao s ocem u policiju, prije nego što su privedeni kod istražnog sudije nekoliko sati proveli su zajedno u službenim prostorijama policije, koristeći mobilne telefone.

Policija je odgovorila na pitanja “Vijesti” ali nije stigao odgovor na pitanje u vezi slučaja za koji je Rakočević u Višem sudu u Bijelom Polju osuđen u martu na 2 godine zatvora. Riječ je o krivičnom djelu teško ubistvo u pokušaju. Rakočević je 18. juna prije dvije godine u Ulici M. Bulatovića u Kolašinu, pucao u sugrađanina Zlatibora Vrhovca i tada ranio u butinu njegovu ujnu, švedsku državljanku Anu Mašković.

UP izbjegla da saopšti kada je obaviješten osnovni tužilac

Iz Uprave policje „Vijestima“ su kazali da je R. B. u subotu 3. maja u 22.40 časova prijavio da su ga istog dana oko 21.00 sat na trgu V. Kruščića u Kolašinu, fizički napali M. B. i M. R. iz Kolašina.

„On je policijskim službenicima tom prilikom priložio i izvještaj ljekara o zadobijenim povredama. Policijski službenici su odmah postupili po prijavi R.B. i potraživali M. B. i M. R. koji su se, odmah nakon događaja na štetu R.B., udaljili sa lica mjesta”, navode iz policije. Kako su kazali iz PR službe policije, službenici Odjeljenje bezbjednosti u ponedjeljak 05. maja 2014. godine, oko 09.00 časova pronašli M. B. i lišili ga slobode. M. R. se sjutradan, 06. maja 2014. godine, dok je potraga za njim trajala, oko 09.40 časova predao.

Iz PR službe UP nijesu precizirali kada je kolašinska policija obavijestila osnovno državno tužilaštvo.

„O događajima je obaviješten zamjenik osnovnog državnog tužioca u Kolašinu, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo nasilničko ponašanje. Osumnjičeni M. B. i M. R. su, uz krivičnu prijavu, predati nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Zamjenica osnovnog državnog tužioca ima je odredila 48-časovno zadržavanje u policijskim prostorijama. Nakon toga su predati sudiji za istragu Osnovnog suda u Kolašinu koji ih je, nakon saslušanja pustio bez zadržavanja, odnosno omogućio im da se brane sa slobode”, napisali su u odgovorima na pitanja „Vijesti“ iz UP. Iz policije su izbjegli da odgovore na pitanje da li su mladići tokom pritvora bili u službenim prostorijama, ni da li su imali kod sebe mobilne telefone.

Galerija