Debeli brijeg: Nađeno oko 19,5 kg skanka, dvoje uhapšeno

X.B. i A.X. su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
76 pregleda 0 komentar(a)
skank, Debeli brijeg, Foto: Uprava carina
skank, Debeli brijeg, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 10.05.2014. 17:10h

Službenici Uprave carina i Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi 09. maja na graničnom prelazu Debeli Brijeg, Opština Herceg Novi, zaplijenili oko 19,5 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

Kako se navodi u saopštenju Uprave Carina, službenici na pomenutom graničnom prelazu, kontrolisali, a potom izvršili pretres putničkog motornog vozila marke „Ford“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin X.B. (25), dok se na mjestu suvozača nalazio takođe albanski državljanin A.X.

"Pretresom, u obje bankine vozila, kroz fabričke otvore uz pomoc specijalnih šipki namijenjenih takvoj vrsti pregleda, otkriveno je 20 komada presovanih pakovanja, ukupne težine oko 19,5 kilograma, oblijepljenih vakum folijama sa sadržajem suve biljne materije tamno zelene boje za koju se pretpostavlja da je opojna droga marihuana, tipa skank", navodi se.

O pronalasku droge obaviješteni su policijski službenici Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat koji su preuzeli X.B. i A.X, pronađenu materiju i vozilo u kojem je bila sakrivena.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

X.B. i A.X. su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađena materija je poslata na vještačenje u Forenzički centar.

Bonus video: