Konačno postanite Vi

Ako ste već u godinama koje najvljuju petu deceniju, vrijeme je da neke stvari zaboravite
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2014. 20:36h

Pročitajte osam važnih stvari koje morate ostaviti iza sebe do svog pedesetog rođendana:

Mržnja prema bivšima

Ukoliko ste bili povrijeđeni još u danima mladosti a sad se ponovo javlja isti bijes kad se sjetite kako vas je neko unesrećio - ista negativna osjećanja - vrijeme je da konačno stavite tačku na to, ako već niste do sada to uradili.

Ko god da vas je povrijedio, to je bilo u prošlosti, a vi sigurno ne želite da u sadašnjosti budete u negativnom raspoloženju, a mržnja upravo to donosi. Ona oduzima energiju, a opraštanje je povećava. Oprostite!

Ogovaranja

Ovo bi trebalo da ostavite odmah poslije srednje. Ukoliko niste, pravo je vrijeme sada. Ako nemate šta lijepo da kažete, nemojte ništa ni reći.

Nedostatak zahvalnosti

Da li još uvijek više mislite na one koji vam nisu došli na rođendan nego na one koji jesu? Prekinite s tom praksom. Budite zahvalni svima koji su uz vas i to im otvoreno pokažite. Na taj način pokazujete da su vam važni, a u zrelim godinama je bitno imati samo najbolje osobe pored sebe.

Zavisni prijatelji

U životu svi imamo bar jednog prijatelja koji stalno traži našu pomoć. I to ne finansijsku, već vas stalno opterećuje svojim problemima, traži savjete, a za vaše on nema vremena. Zaključićete sada da vam to i nije pravi prijatelj, a da li vam treba takva osoba u drugoj polovini života. Mislimo da ne. Fokusirajte se na osobe koje su podjednako tu za vas, kao i vi za njih.

Nered

Ima žena koje kad god vide cipele na rasprodaji, vjeruju da treba da nađu i jedan par za sebe! Nisu im potrebne cipele već osjećaj da su nešto učinile za sebe... Učinite više za sebe tako što ćete raščistiti viškove stvari, pobacati ono što vam ne treba i pokloniti ono što je prikladno kao poklon.

Pohlepa za više stvari

Zapamptite da su najsrećniji ljudi oni koji imaju dovoljno i ne žive u stalnoj potrazi sa više stvari. Ako ste srećni i imate dovoljno za pristojan život i manje luksuze, uživajte u tome. Nemojte da provedete život pokušavajući da steknete više, jer možda nećete imati vremena da uživate u tome.

Potreba da stalno kažete "da"

Pravo je vrijeme da naučite još jednu riječ, a ona glasi NE. Naravno da ste u životu češće odgovarali potvrdnim odgovorom jer želite biti fini pa čak i protiv svoje volje. Više ne morate. Mislite na sebe i svoje potrebe. Ukoliko nešto ne želite ili vam ne prija jasno i glasno i recite NE ŽELIM, NE MOGU, NEĆU.

Briga zbog starenja

Strarenje je prirodan proces i čeka sve nas. Ukoliko se osjećate mlado, vi onda i jeste mladi koliko god godina napunili. Ne slušajte druge i uživajte u životu.

Bonus video: