PRIJATELJSKI MEČ

Odbojkaši Crne Gore opet poraženi od Austrije

Nakon jučerašnjeg poraza u pet setova, izabranici Slobodana Boškana su večeras izgubili 3:1, u okviru priprema za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo
0 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 28.03.2019. 09:35h

Odbojkaši Crne Gore izgubili su i drugi prijateljski meč u Beču od Austrije - nakon jučerašnjeg poraza u pet setova, izabranici Slobodana Boškana su večeras izgubili 3:1 (22:25, 25:20, 25:22, 26:24), u okviru priprema za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nakon regularnog dijela meča, dva tima su odigrala i peti set, koji je domaćin riješio u svoju korist 15:9, nakon ukupno 117 minuta igre.

Najbolji poenteri u crnogorskoj selekciji bili su Božidar Ćuk i Ivan Ječmenica sa po 13 poena, Miloš Ćulafić je dodao 12, a Gojko Ćuk 10.

U domaćoj selekciji istakli su se Tomas Zaš sa 22 i Aleksander Berger sa 21 poenom.

"Bilo je nekih stvari koje smo dobro radili, ali i nekih u kojima smo bili lošiji u odnosu na prvi meč. Nisam zadovoljan načinom na koji smo pristupili, ne kao ekipa, već mislim na pojedinačni učinak. Mislim da se to odrazilo na sam kvalitet igre. Borili smo se, ali mislim da moramo mnogo više i mnogo bolje da bismo na ozbiljan način dočekali predstojeće kvalifikacione turnire", rekao je „Vijestima“ selektor Boškan.

Meč je počela postava tehničar Simo Dabović, korektor Miloš Ćulafić, primači Božidar Ćuk i Balša Radunović, srednji blokeri Gojko Ćuk i Ivan Ječmenica, te libero Ivan Rašović.

Rajko Strugar je u četvrtom setu zamijenio Dabovića, a njega Marko Vujović u petom, Aleksandar Minić je na korekciji odigrao dva posljednja seta umjesto Ćulafića, kao i primač Vuk Medenica umjesto Radunovića. Luka Babić je ulazio u drugom setu, dok nijesu igrali kapiten Milan Marković, te primač Vojin Ćaćić, koje je povrijedio skočni zglob na prvom meču.

„Ćaćić je odradio rentgen, koji je pokazao da nije ništa slomljeno, ali je jedan ligament malo jače istegnut. Kad se vratimo u Podgoricu, kad počne da radi terapiju, vidjećemo kojom brzinom će uspjeti da sanira povredu“, dodao je Boškan.

Naši odbojkaši se sjutra vraćaju u Podgoricu, gdje će odmah nastaviti pripreme za prvi kvalifikacioni turnir, koji se od 16. do 18. maja igra u glavnom gradu Crne Gore. Drugi turnir igra se sedmicu kasnije u Zagrebu.

Rivali Crne Gore u kvalifikacijama su Holandija, Hrvatska i Rumunija. Prvoplasirana selekcija ide direktno na EP, drugoplasirana će u baraž.

Austrija - Crna Gora 3:1 ((22:25, 25:20, 25:22, 26:24 - 15:9)

Poeni iz napada: Austrija 59, Crna Gora 51. Poeni iz bloka: Austrija 12, Crna Gora 14. Poeni iz servisa: Austrija 10, Crna Gora 6. Greške: Austrija 29, Crna Gora 32.

Austrija: Krois (libero), Volfartštater 9, Binder, Postl 3, Ringsajs (libero), Zaš 22, Mener 13, Berger 21, Taler 2, Fruhbauer 2, Svoboda 2, Unterberger 7.

Crna Gora: Minić 8, Dabović 1, Babić, G. Ćuk 10, Ćaćić, Rašović (libero), Marković, Radunović 8, B. Ćuk 13, Medenica 5, Vujović, Strugar 1, Ječmenica 13, Ćulafić 12.