Zbog krivolova u crnogorskim vodama uhapšena tri državljanina Italije

"Zatečena lica su vršila izlov kočarskom mrežom, a na ribarici je pronađeno oko 150 kilograma ribe i drugih morskih organizama"
2 komentar(a)
ribarica Atila krivolov, Foto: Uip.gov.me
ribarica Atila krivolov, Foto: Uip.gov.me
Ažurirano: 09.05.2014. 16:33h

Zbog krivolova u cnogorskim teritorijalnim vodama, u blizini Budve, 6. maja granična pomorska policija Bar uhapsila je tri italijanska državljanina i predala ih područnom organu za prekršaje u Budvi, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Inspekcija za morsko ribarstvo, kako je saopšteno, zatekla je tri osobe u nezakonitom ribolovu na ribarici "Atila", dužine 25 metara, koji je plovio pod italijanskom zastavom.

"Zatečena lica su vršila izlov kočarskom mrežom, a na ribarici je prilikom kontrole pronađeno oko 150 kilograma ribe i drugih morskih organizama. Nakon privođenja lica u Područni organ za prekršaje u Budvi i podnošenja zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, u kojem je od strane predstavnika podnosioca zahtjeva predložena i zaštitna mjera oduzimanja predmeta, koji su upotrijebljeni za izvršenje prekršaja, okrivljenima su izrečene novčane kazne u iznosu od po 750 eura i zaštitna mjera oduzimanje ulova, plovnog objekta ribarice“Attila“, alata i opreme", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Inspekcija za morsko ribarstvo u saradnji sa pripadnicima Uprave policije nastaviće sa intezivnim akcijama sprječavanja nelegalnog ribolova u crnogorskom akvatorijumu.

Bonus video: