Kovač oslobođen: Po zakonu davao olakšice za bilborde

Sudija je kazao da je Kovač imao zakonsko opravdanje kada je davao olakšice firmama za postavljanje “bilborda” i reklama takozvanih "banderašica"
105 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Zoran Đurić
Budva, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.05.2014. 13:25h

Sudija Ratko Ćupić danas je u Višem sudu u Podgorici oslobodio od optužbe Rajka Kovača, optuženog za zloupotrebu službenog položaja, da je kao direktor JP "Mediteran reklame" iz Budve, davanjem olakšica za postavljanje bilborda, oštetio ovo opštinsko preduzeće za oko 50.000 eura.

Prema optužnici Mire Samardžić, zamjenice specijalnog tužioca, Kovač je od početka 2007. do polovine 2009. davao olakšice za postavljanje reklama, čime je oštetio JP "Mediteran reklame" za oko 48.000 eura.

Sudija je kazao da je Kovač imao zakonsko opravdanje kada je davao olakšice firmama za postavljanje “bilborda” i reklama takozvanih "banderašica".

U optužnici se između ostalog navodi da je davanjem olakšica, Kovač pribavio korist D.O.O. “Displej”, “Ofis centar”, HTP “Budvanska rivijera”, i D.O.O “Advertajzing Grup”, u ukupnom iznosu od 47.438 eura, a naspravio štetu “JP Mediteran reklame”.

Bonus video: