Stigla i prva titula u karijeri, dupla kruna sa Kanom za Tanju Bokan

"Presrećna sam zbog titule, do koje smo došle bez velikih problema", rekla je „Vijestima“ Tanja Bokan.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2014. 22:27h

Nakon prvog trofeja u Kupu, Tanja Bokan je osvojila i prvu šampionsku titulu u karijeri, zbog koje je, uostalom i stigla u Kan prošlog ljeta – najbolja crnogorska odbojkašica je večeras sa klubom sa Azurne obale u finalu plej-ofa Francuske, u Parizu, u jedinom meču, bila bolja od Nanta 3:0 (25:15, 27:25, 25:19).

Bokan je igrala cio meč, na kraju je upisala pet poena (jedan iz bloka).

Kan je, tako, osvojio 19. titulu, a 17. uzastopnu!

"Presrećna sam zbog titule, do koje smo došle bez velikih problema", rekla je „Vijestima“ Tanja Bokan.

Titulu u muškoj konkurenciji, treću uzastopnu (petu ukupno u klupskoj istoriji), osvojio je Tur, koji je u finalu bio bolji od Pari voleja 3:1 (25:20, 21:25, 25:17, 25:20).

Bokan će rano ujutro krenuti iz Pariza, i očekuje da u rodni Bar stigne oko 14 časova. Odmah će se priključiti reprezentaciji, koju od petka do nedjelje očekuje kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, u konkurenciji Bosne i Hercegovine, Estonije i Litvanije.

"Nadam se da ću fizički izdržati naredna tri dana, da ću za svoju zemlju i saigračice uspjeti da dam svoj maksimum. Nažalost, zbog obaveza prema klubu nisam uspjela da se odazovem ranije, i da odradim bar nekoliko treninga sa ekipom. Uzbuđena sam, jer ću poslije osam punih godina zaigrati pred barskom publikom, pred kojom sam i započela svoju karijeru", dodala je Bokan.

Bonus video: