Pavić Škerović traži 20.000 zbog hapšenja i pritvora

Pavić Škerović u tužbi navodi da njegovo pritvaranje nije bilo osnovano, da nikada prije tog slučaja nije hapšen i istakao da se u pritvoru osjećao “potuno pogubljeno”..
170 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2014. 07:03h

Baranin Pavić Škerović, tužio je državu Crnu Goru od koje traži 20.000 eura jer je, navodno, neosnovano uhapšen krajem februara prošle godine.

Pavić i njegov otac Rajko Škerović nekoliko puta su prošle godine hapšeni pa puštani na slobodu zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćeno držanje i stavljanje u promet narkotika i nelegalno držanje oružja.

Mlađi Škerović je, nakon hapšenja, u pritvoru proveo skoro četiri mjeseca. On u tužbi navodi da njegovo pritvaranje nije bilo osnovano, da nikada prije tog slučaja nije hapšen i istakao da se osjećao "potuno pogubljeno".

Na jučerašnjem ročištu pred sutkinjom Osnovnog suda Mirjanom Popović, kazao je da se nakon mjesec dana navikao na pritvor.

"Pritvor sam teško podnio, šetnje u tom zatvorenom prostoru bile su mi ograničene. Razmišljao sam o postupku koji se vodio protiv mene zbog trgovine drogama, a o čemu su mediji pisali i sve to pumpali", rekao je Škerović.

Novac pronađen u objektu Škerovića, Foto: Uprava policije

Dodao je da mu se osjećaj dezorijentisanosti i pogubljenosti ponovo javio kada je izašao na slobodu.

"Pedeset odsto prijatelja i rodbine je promijenilo odnos prema meni. Ljudi su me čudno gledali, mislim da je to zato što sam bio u pritvoru. Čak se moje hapšenje negativno odrazilo na poslovanje firme čiji sam direktor. Ko zna ko je slao inspekcije, koje su mi stalno nakon toga dolazile", rekao je Škerović.

Pavić se prije nego je podnio tužbu obratio Ministarstvu pravde, kako bi pokušao vansudskim putem da dobije nadoknadu za neosnovano hapšenje i pritvaranje.

Taj zahtjev, međutim, nije urodio plodom.

Više državno tužilaštvo u junu prošle godine podiglo je optužnicu protiv Rajka Škerovića zbog nedozvoljenog držanja oružja, dok je njegov sin Pavić oslobođen sumnje da je odgovoran za posjedovanje narkotika.

Škerovići su pušteni na slobodu nakon što se momak Pavićeve sestre Veljko Bulatović sam prijavio policiji, rekavši tada da njemu pripada droga pronađena u objektima Škerovića.

Predmet “Škerović” će ostati upamćen po tome što su otac i sin tri tri puta hapšeni u roku od četiri dana, ali i po tome da su tužioci i sudije imali razna pravna objašnjenja prilikom svojih odluka.

Suđenje u Osnovnom sudu odloženo je za 5. jun, kako bi se dobavili spisi predmeta Višeg suda o predmetu hapšenja Škerovića, a koji se trenutno nalaze u Apelacionom sudu.

Tužilac Magdelinić kažnjen, odluka pala na Upravnom sudu

Osnovni tužilac u Baru Milenko Magdelinić, na Upravnom sudu oborio je odluku tužilaštva da mu smanji platu za 20 odsto na tri mjeseca. On je ranije kazao da mu je vraćen novac koji im je na ime kazne oduziman od plate.

Tužilački savjet je Magdelinića kaznio zbog propusta u predmetu Škerović. Magdelinić je tada, zaključio je Tužilački savjeta, napravio propust zbog „pogrešno datog “uputstva policiji o pravnoj kvalifikaciji djela".

Nakon što je policija u Škerovićevim prostorijama našla drogu i oružje, tužioci su procijenili da je to prekršaj, pa nijesu odredili pritvor. Više tužilaštvo se kasnije uključilo u slučaj, pa je došlo do ping-ponga oko određivanja pritvora.

Magdelinić je saopštio da je Upravni sud 15. novembra prošle godine poništio odluku Tužilačkog savjeta.

Galerija

Bonus video: