sve za ljubav

Opasnost u krevetu

45 posto muškaraca doživi orgazam u roku od dva minuta nakon penetracije, što je prebrzo za prosječnu ženu.
6 komentar(a)
sekss, Foto: Www.menshealth.co.u
sekss, Foto: Www.menshealth.co.u
Ažurirano: 08.05.2014. 21:48h

Američki urolog Heri Fiš došao je do saznanja da 45 posto muškaraca doživi orgazam u roku od dvia minuta nakon penetracije, što je prebrzo za prosječnu ženu. On je kazao i da većini žena treba od pet do sedam minuta za postizanje orgazma. D Fiš tvrdi da prosječan muškarac ima 11 erekcija dnevno te da neki mlađi muškarci smatraju da je normalno da se seksaju nekoliko puta dnevno.

Vjeruje da se prosječan par u dvadesetim seksa svakih jedan do tri dana nedjeljno te da se parovi stari između 30 i 50 godina seksaju oko dva puta u sedam dana. Tvrdi i da se bračni parovi u starosti od 50 godina seksaju manje od jednom nedjeljno.

Između ostalog, kaže i da se parovi na početku veze seksaju makar jednom dnevno i da se to tokom vremena promijeni. Došao je i do saznanja da su neki parovi zadovoljni samo s učestalim seksom dok je drugima važnija kvalitet od količine seksa. Smatra da je sve to prihvatljivo i normalno te dodaje da nije normalno uopšte ne željeti seks.

'U tome je poenta, ne u količini seksa već da li je par zadovoljan seksom koji ima. Kvalitet prednjači nad količinom. Sve je stvar zadovoljstva', kaže on.

Kao opasnost ističe da se prosječni parovi seksaju oko 7,3 minuta te da to nije uvijek dovoljno da žena doživi orgazam. Ženama je potrebno više vremena da postignu orgazam. Smatra i da bi se muškarci kojima za orgazam treba manje od dva minute te više od 40 trebalo da se posavjetuju sa urologom.

Preporučujemo za Vas