"Crna Gora je društvo u kojem su predstavnici medija lake mete"

"Ovim putem Milici Minić pružamo punu javnu podršku, a na nadležne institucije apelujemo da efikasno i odgovorno rade svoj posao, kako bi počinlac ovog gnusnog napada odgovarao pred licem pravde i zakonom"
62 pregleda 16 komentar(a)
Milica Minić, Foto: Facebook
Milica Minić, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.08.2018. 17:53h

Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar najoštrije osuđuju brutalni napad na urednicu i novinarku portala Standard Milicu Minić, koji se dogodio 19. avgusta na plaži Ratac u Baru, saopšteno je iz ovih nevladinih organizacija.

"Napadi na novinare i predstavnike medija, koji su postali učestali u Crnoj Gori, predstavljaju udar na temelje slobodnog i demokratskog društva, na šta ukazujemo već dugi niz godina. Ovakvi zločini se ne smiju i ne mogu tolerisati.Nedavni napad na novinarku Milicu Minić, koju naše organizacije izuzetno cijene i poštuju zbog doprinosa koji je dala u borbi za ljudska prava LGBTIQ osoba, jasno je pokazao da je Crna Gora danas društvo u kome su predstavnici i predstavnice medija „lake mete“ i da niko ne može da im garantuje sigurnost i bezbjednost", navodi se u sapštenju koje potpisuju Bojana Jokić i John M.

Novinarku portala "Standard" i "A1" televizije Milicu Minić fizički je napao Danilovgrađanin Goran Kaluđerović na barskoj plaži Ratac.

"Ovim putem Milici Minić pružamo punu javnu podršku, a na nadležne institucije apelujemo da efikasno i odgovorno rade svoj posao, kako bi počinlac ovog gnusnog napada odgovarao pred licem pravde i zakonom. Svim novinarima i novinarkama još jednom poručujemo da istraju u svom radu i naporima, jer je to jedini put ka slobodnom i demokratskom društvu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: