Krivična prijava protiv maloljetnika: Osumnjičeni da su ukrali auto

229 pregleda 1 komentar(a)
Golf II, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Golf II, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 24.08.2018. 13:36h

Beranska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv dvoje maloljetnika nakon što ihe je privela bjelopoljska policija zbog sumnje da su ukrali auto.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, bjelopljska policija je 24. avgusta 2018. godine oko 1,20 časova kontrolisala autmobil "VW Golf II" beranskih registarskih oznaka kojim je upravljao maloljetni L.Ž. (16) iz Tivta, dok se na suvozačevom mjestu nalazio M.L. (17) iz Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Kotoru.

U saopštenju se dodaje da oni nisu posjedovali dokumentaciju na osnovu koje bi se mogao utvrditi njihov identitet i godine starosti, pa su privedeni u policijske prostorije CB Bijelo Polje.

Iz Uprave policije su naveli da je auto isključeno iz saobraćaja jer su policajci posumnjali da je ukradeno.

"Istog dana Dežurna služba Centra bezbjednosti Berane je obavijestila Dežurnu službu CB Bijelo Polje da je R.K. iz Berana toj organizacionoj jedinici prijavio da mu je u toku noći od strane nepoznatih lica ukradeno vozilo. Ispostavilo se da je u pitanju upravo vozilo kojim su upravljala maloljetna lica. Lica i vozilo su predati policijskim službenicima CB Berane radi preduzimanja daljih mjera i radnji. O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv L.Ž. i M.L. podnese krivična prijava u radovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa. Vozilo je vraćeno vlasniku", rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: