Tadija Janičić: Bajke za nevaljalu djecu u Novom Sadu

“Zaglavljeni između latentne želje i hroničnih ne/mogućnosti njenog ispunjenja, obični likovi sa Tadijinih slika, vrlo slični nama, uhvaćeni su u klopku svijeta"
63 pregleda 0 komentar(a)
Tadija Janičić (Novina), Foto: Marija Erdelji
Tadija Janičić (Novina), Foto: Marija Erdelji
Ažurirano: 07.05.2014. 17:19h

Izložba Tadije Janičića “Bajke za nevaljalu decu”, na kojoj predstavlja slike i skulpture, biće otvorena sjutra veče u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu, a predstavlja radove kojima taj umjetnik mlađe generacije nastavlja da crnohumorno komentariše stvarnost oko sebe.

Tadija Janičić je, kako je naveo kustos izložbe Nebojša Milenković, predani posmatrač-svjedok-učesnik, čije su slike i skulpture, pored toga što su inteligentne, katkad jetko humorne i groteskno angažovane.

“Zaglavljeni između latentne želje i hroničnih ne/mogućnosti njenog ispunjenja, obični likovi sa Tadijinih slika, vrlo slični nama, uhvaćeni su u klopku svijeta u kome svi nešto govore ali u kome su riječi odavno izgubile težinu i značenje”, komentariše kustost izložbe Nebojša Milenković

Tadija Janičić rođen je 1980. u Nikšiću. Umjetničku školu završio je na Cetinju, a diplomirao je 2004. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Milana Blanuše. Izlagao je samostalno i na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Bonus video: