ODBOJKA

Milačić odabrao ekipu za kvalifikacije

Selektor odbojkašica Crne Gore juče je odredio spisak od 12 igračica, koje će nastupiti na predstojećem kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo.
78 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Milačić, Foto: Saša Jončić
Vladimir Milačić, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 06.05.2014. 22:41h

Selektor odbojkašica Crne Gore juče je odredio spisak od 12 igračica, koje će nastupiti na predstojećem kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo.

Boje Crne Gore u kvalifikacijama braniće tehničarke Evgenija Milivojević i Marija Bojović, primačice servisa Tanja Bokan, Ksenija Ivanović, Tamara Kovačević i Danijela Džaković, srednjem blokerke Marija Milović, Andrea Laković i Ana Otašević, te libero Melisa Cenović.

Od igračica koje su počele pripreme prekobrojne su srednja blokerka Marija Sandić, primačice servisa Jelena Cvijović, Milana Rovčanin i mlađana Iva Vujošević (problemi sa ramenom), te libera Iva Raičević i Dragana Vulović (povreda prepona).

Ksenija Ivanović, članica njemačkog Visbadena, se ekipi priključila u petak, dok na dan starta kvalifikacija stiže najbolja crnogorska odbojkašica Tanja Bokan, koja dan ranije u Parizu sa Kanom igra meč za titulu protiv Nanta.

Odbojkašice, inače, privode kraju pripreme za ono što ih od petka do nedjelje očekuje u Baru - turnir prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se 2015. godine igra u Belgiji i Holandiji.

Izabranice Vladimira Milačića su od 24. aprila vrijedno trenirale u Baru, a do petka ostaje samo “fina ruka”.

"Dobro smo radile, atmosfera je odlična, sve je super. Spremne smo, i jedva čekamo početak kvalifikacija - kaže za “Vijesti” tehničarka Crne Gore Evgenija Milivojević, zvanično najbolja crnogorska odbojkašica u 2013. godini.

Crnogorske odbojkašice će igrati u grupi 2 kvalifikacija, sa Estonijom, Litvanijom i Bosnom i Hercegovinom. Prve dvije idu u drugu rundu...

"Vjerujem da će domaći teren donijeti prevagu. Očekujem prolaz u narednu rundu. Biće sve dobro, očekujem da ćemo pobijediti u sve tri utakmice. Sa Tanjom Bokan i Ksenijom Ivanović sve će biti u redu. Imamo kvalitet više u odnosu na sva tri protivnika u grupi", dodala je Milivojević.

Preporučujemo za Vas