MEĐUNARODNA SMOTRA "KIKINDA SHORT"

Nikolić na festivalu kratke priče u Kikindi

Pored Nikolića, svoju kratku prozu predstaviće autori iz Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije
186 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Nikolić, Foto: Privatna arhiva
Nikola Nikolić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.08.2018. 11:19h

Mladi crnogorski pisac Nikola Nikolić biće jedan od učesnika Kikinda Short-a, međunarodnog festivala kratke priče koji se u gradu na krajnjem sjeveru Srbije organizuje trinaesti put.

Festival će trajati od 28. do 30. avgusta, a javna čitanja održaće se u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u Kikindi, Biblioteci na Štrandu u Novom Sadu i Kulturnom centru Grad u Beogradu. Pored Nikolića, svoju kratku prozu predstaviće autori iz Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu festivala, njegovi osnovni ciljevi su: upoznavanje i umrežavanje mladih evropskih autora sa urednicima, izdavačima i prevodiocima iz regije, kao i sa pojedinim učesnicima iz ostalih delova svijeta čime festival dobija na raznovrsnosti. Takođe, žele da afirmišu kratke priče kao zapostavljen književni žanr i ukažu na prednosti koje ovaj žanr ima u odnosu na današnji brzi ritam života, ali i da pomognu popularizaciju čitanja, prevashodno među srednjoškolskom populacijom, i afirmišu toleranciju i kulturu različitosti.

Preporučujemo za Vas