Umjesto droge - namještanje utakmica: Ako prime sedam golova, kvota je 25

Uhapšeni u akciji “Link”, u razgovorima govore o namještanju fudbalskih utakmica...
185 pregleda 6 komentar(a)
fudbal, novac, Foto: Shutterstock
fudbal, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.05.2014. 19:23h

Uhapšeni u policijskoj akciji “Link”, u desetinama preslušanih telefonskih razgovora nigdje ne pominju riječ - droga, ali u mnogima govore o namještanju fudbalskih utakmica.

Njihovi prisluškivani razgovori, snimljeni mjerama tajnog nadzora, preslušani su u Višem sudu, u nastavu suđenja devetočlanoj grupi optuženoj za šverc droge.

Nikšićani Miljan R. Barović, Goran B. Barović, Nikola Perković, Danijel S. Dragićević, Ivan V. Vilić, Milutin B. Piljević, Vladimir R. Dacić, Davor S. Latković iz Kotora i Tivćanin Božidar M. Vukotić, okrivljeni su za stavljanje u promet heroina i marihuane.

U jednom od telefonskih razgovora, Barović pita Piljevića da li se može odigrati kladionica na sigurno: "Može li se igrati nešto sa sigurnošću da uplatim, da dobijem”, pita on i nastavlja: "Što Ranko ne pušti da primi sedam golova, kvota je 25 na sedam plus.

"E, ne znam", odgovara mu Piljević.

U narednom razgovoru, Piljević je kazao da su on i Mijo uplaćivali na pet plus, zaklinjući se na grob očev.

"Jeste li izgubili", pita muški glas Piljevića, a on odgovara: “To je tako naređeno da bude".

U jednom od snimljenih razgovora, NN muška posoba razgovara sa Piljevićem, kojoj se ovaj žali da ima problema, jer je dužan oko 10.000 eura.

"Mene ni kum Miljan Barović ne može da pomogne, dužan sam 10.000 eura. U očev grob ti se kunem, nisam znao rezultat, da sam znao rekao bi kumu Miljanu Baroviću da uplati na sedam plus. Čujem da me uzimaju u usta po gradu, samo da ja to čujem, lobanje ću im otvorit", kazao je Piljević.

Piljević je potom pitao da li ima visa karticu, a ako ima, pita da li može da uplati 1.000 jer je kvota 12.

Miljan Barović pita za savjet, a Piljević kaže da je - “sve gola jedinica, poneđe 1x”, a Barović dodaje da je on već uplatio.

Ako ne dođe, dodaje Barović, nekome će “dati otkaz”.

Advokat Miodrag Bojanić, predložio je sudu da ukine pritvor Danijelu Dragićeviću, jer mu predstoji operacija...

Predsjednica vijeća sutkinja Suzana Mugoša nastavak suđenja zakazala je za 12. maj.

Prema navodima optužnice zamjenika višeg državnog tužioca Željka Tomkovića, Miljan Barović je u periodu od 16. februara do 20. juna 2012. godine u Nikšiću prodavao heroin i marihuanu, zbog čega je organizovao grupu preprodavaca u kojoj su bili Piljević, Vilić i Goran Barović.

U drugoj tački optužnice piše da je Goran Barović od 1. do 21. maja 2012. u Nikšiću preprodavao marihuanu od jednog do tri kilograma Vladimiru Terziću. Vilić je u istom periodu prodavao heroin i marihuanu i pomogao Miljanu Baroviću da dalje distribuira drogu Daciću. Okrivljeni Piljević je u Risnu, kao član grupe preprodavaca za račun Miljana Barovića, za novčanu naknadu, prodavao heroin. Perković je pomogao Daciću u izvršenju krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, stavljajući mu na raspolaganje svoja auta kojim se Dacić prevezao iz Nikšića u Risan. Vukotić je optužen da je u Risnu radi prodaje kupovao heroin, dok je Dragićević prodavao drogu u Nikšiću.

..

Bonus video: