GP Božaj: Zaplijenjeno oko 20 kg skanka

Državljanin Albanije A.M. (39) uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
4 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2014. 09:25h

Službenici Uprave carina u akciji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova, na graničnom prelazu Božaj, na ulazu u Crnu Goru, zaplijenili su oko 20 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, vrsta skank.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, na graničnom prelazu Božaj, pretresom vozila "reno", albanskih tablica kojim je upravljao državljanin Albanije A.M. (39), u podu je pronađen specijalno napravljen bunker u kojem se nalazilo 18 pakovanja koja su ukupno sadržala oko 20 kilograma materije za koju se sumnja da je skank.

"O pronalasku opojne droge obaviješteni su službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica. Od A.M. oduzeti su pronađena materiju, vozilo u kojem je bila sakrivena i mobilni telefon. O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici", saopšteno je iz Uprave carina.

A.M. je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađena materija biće poslata na vještačenje u Forenzički centar gdje će biti precizno utvrđena njena količina i svojstva.

Nakon hapšenja A.M. je, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Galerija

Bonus video: