Odbojkaši Crne Gore ponovo bolji od Makedonije

Odbojkaši Crne Gore savladali su i danas u Budvi selekciju Makedonije 3:0 (25:19, 25:20, 25:22), u drugoj od dvije prijateljske utakmice u okviru priprema za kvalifikacije za EP
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 03.05.2014. 13:12h

Odbojkaši Crne Gore savladali su i danas u Mediteranskom sportskom centru u Budvi selekciju Makedonije 3:0 (25:19, 25:20, 25:22), u drugoj od dvije prijateljske utakmice u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj.

Nakon "regularnog" dijela meča, odigrana su i dva dodatna seta, prvi je pripao gostima 25:20, a drugi Crnoj Gori 15:13.

Meč su počeli tehničar Marko Vujović, korektor Aleksandar Minić, primači Božidar Ćuk i Vojin Ćaćić, srednji blokeri Milan Marković i Gojko Ćuk, te libero Ivan Rašović.

Tokom drugog seta je Ivan Ječmenica zamijenio Markovića, a Medenica je ušao umjesto Božidara Ćuka.

Na početku trećeg je Rajko Strugar ušao umjesto Vujovića, dok su od četvrtog seta zaigrali i korektor Miloš Ćulafić, primači Balša Radunović i Marko Vukašinović, srednji bloker Luka Babić i libero Rade Papović.

“Makedonija je danas bila odlučnija da bolje odigra, meč je bio malo “tvrđi” u odnosu na jučerašnji. Poeni su se teže osvajali sa jedne i sa druge strane. Zadovoljan sam kako smo mi odreagovali na njihovu bolju igru u odnosu na prvi meč. Slabije smo počeli prvi set, tako igrali do sredine seta, ali već od druge polovine prvog seta, kao i u drugom i trećem setu uhvatili smo ritam, čvršćom odbranom, dobra je bila i obavezna igra. Sve u svemu, bila je dobra provjera, sa nekim kvalitetnim poenima sa obje strane, a mi smi bili ti koji smo diktirali ritam utakmice. Zadovoljan sam kako smo odigrali”, rekao je “Vijestima” selektor Crne Gore Slobodan Boškan.

Nakon dvomeča sa Makedonijom, igrači su dobili slobodno do ponedjeljka, kada će nastaviti sa radom, a u srijedu putuju za Beč, gdje će u četvrtak i petak odigrati dvije kontrolne utakmice sa Austrijom.

Crna Gora se priprema za drugu rundu kvalifikacija za EP, i turnire u Podgorici, od 16. do 18. maja, i Zagrebu nedjelju dana kasnije. Rivali u kvalifikacijama su Holandija, Hrvatska i Rumunija.

Prvoplasirana iz grupe ide direktno na EP, a drugoplasirana u baraž.

Bonus video: