Policijski inspektori još tragaju za muškarcem koji je pucao u Ivanovića

U izjavi policiji, Ivanović je naveo da nije imao konflikte, da nikome nije ni dužan
269 pregleda 7 komentar(a)
Budva, kuća Đura Ivanovića, Foto: Vuk Lajović
Budva, kuća Đura Ivanovića, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.05.2014. 06:57h

Inspektori kriminalističke policije i dalje intenzivno rade na rasvjetljavanju sačekuše na poznatog budvanskog ugostitelja Đura Ivanovića, koji je 1. maja, tri sata iza ponoći, preživio kišu metaka.

Nepoznati muškarac pritajen pored porodične kuće Ivanovića u budvanskom naselju Dubovica, sasuo je šest metaka na ugostitelja, koji se nakon zatvaranja svog lokala "Korkovodo" u Starom gradu, automobilom dovezao do kuće.

Ivanović je prethodnih dana išao pješke od Starog grada do kuće, što policiji ukazuje da nije strahovao za život, odnosno da nije imao upozorenja da bi mogao biti napadnut.

Ivanović se te noći pred kućom parkirao nešto oko tri sata iza ponoći, a nakon što je izašao, kako je ispričao policiji, primjetio je sijenku na zidu kuće. Inspektorima je rekao da je posumnjao da nešto nije u redu, kada je primjetio siluetu omanjeg muškarca sa kapom na glavi, pritajenog u mraku.

Tvrdi da je bio potpuno priseban i da je pozvao nepoznatog muškarca da izađe iz mraka i da mu odgovori šta radi u to doba ispred njegove kuće. Samo par trenutaka kasnije, muškarac je trčeći obišao susjednu, komšijsku kuću, i pojavio se na suprotnoj strani.

Vidjevši da je napadač nestao, Ivanović je inspektorima rekao da se okrenuo ka kući koja je naspram ulaza u njegovu, a u kojoj niko ne stanuje, pretpostvaljajući da se tu krije eventulano drugi napadač.

Samo što se okrenuo i pogledao u krov kuće, kako je ispričao policiji, ka njemu je potrčalo nekoliko mačaka, što mu je bio signal da je napadač došao sa druge strane i krenuo ka njemu.

U tom tenutku, primijetio je da nepoznati muškaraca vadi pištolj. Ivanović, je, pokušavajući da se skloni, sapleo o ivičnjak i pao u žbunje, što mu je, ispostaviće se, možda i spaslo život.

Baš u tom trenutku, nepoznati muškarac ispaljuje nekoliko metaka u njegovom pravcu, od kojih ga je jedan okrznuo po patici.

Napadač tada bježi, vjerovatno u strahu da će biti uhvaćen, jer je pucnjava probudila naselje. Nestaje krivudavim ulicama tog budvanskog naselja, očigledno dobro poznavajući teren.

U izjavi policiji, Ivanović je naveo da nije imao konflikte, da nikome nije ni dužan. Zbog toga, rekao je inspektorima, ne može ni naslutiti eventualen motiv napada na njega. “Vijestima” je u policiji rečeno da se intenzivno radi na rasvjetljavanju tog slučaja.

Bonus video: