Milić: I policajci su gurali nas

Milić je optužen za uništavanje imovine i napad na policajce, a njegov prijatelj Milovan Perović “samo” za napad na službenike policije, među kojima je bio Dašić
877 pregleda 17 komentar(a)
Luka Milić, Foto: Zoran Đurić
Luka Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.05.2014. 18:22h

Zagoričanin Luka Milić, jedan od optuženih zbog divljanja u Kliničkom centru, kazao je juče na sudu da je sramota što ga drže u pritvoru, kada je tokom tog incidenta i policija gurala njegove prijatelje.

Napadnuti policajac Svetislav Dašić gurao je muškarca koji je stojao do ulaznih vrata Urgentnog centra 15. februara, kada se dogodio incident sa grupom muškaraca iz podgoričkog naselja Zagorič.

To se vidi na jednom od snimaka kamera koje su zabilježile incident u toj zdravstvenoj ustanovi, a koji su odgledani juče u Osnovnom sudu pred sudijom Goranom Đukovićem.

Milić je optužen za uništavanje imovine i napad na policajce, a njegov prijatelj Milovan Perović “samo” za napad na službenike policije, među kojima je bio Dašić.

“Vataju krivine”

Nakon što je na snimku vidio detalj kada je Dašić dva puta odgurnuo mladića, čiji identitet nije poznat, Milić je reagovao kazavši: “Tužilaštvo ’vata krivine. Ja sam u pritvoru a i policajci su gurali. Sramota je što me drže u zatvoru. Godina mladosti u pritvoru treba da mi prođe zbog ničega”.

Ocijenio je da je sa Perovićem uhapšen samo zbog pritiska javnosti.

Na nekoliko snimaka dostavljenih sudu mogao se vidjeti ulazak u Urgentni centar tri osobe, među kojima su bili Milić i Radoslav-Gile Stanišić.

Milić je brzim hodom kroz hodnike tražio svog ranjenog prijatelja i kuma. Na snimcima se vidi da je u tim trenucima naišao na direktora Urgentnog centra dr Vladimira Dobričanina, kojeg je gurao niz hodnik do sobe za opservacije.

Prisutni pacijenti i medicinsko osoblje u tim trenucima bilo je uznemireno, a što je vrijeme odmicalo pristizao je sve veći broj prijatelja i komšija ranjenog, koji su se komešali u hodnicima Kliničkog centra.

Nasrtao na Dašića

Na snimcima se može vidjeti da se nešto kasnije pojavio i drugookrivljeni Perović, koji je imao verbalni sukob u prijemnom holu Urgentnog centra sa policajcem Dašićem, na koga je nekoliko puta nasrtao.

Fizički obračun spriječili su Perovićevi poznanici koji su se nalazili između njega i Dašića.

Najžešće gurkanje i nasrtanje dogodilo se u glavnom hodniku - do ulaznih vrata KC, kada je nekoliko osoba držalo Milića da fizički ne nasrne na Dašića.

Tokom incidenta, kako se na snimcima moglo vidjeti, policajaca je bilo u manjini, čak i kada su došli pripadnici Interventne jedinice, u odnosu na broj prijatelja i poznanika Milića, Perovića i ranjenog mladića.

Grupa muškaraca iz Zagoriča 15. februara divljala je po Kliničkom centru, gurala dr Dobričanina i zahtijevali su da uđu u operacionu salu, gdje su ljekari pomagali njihovom ranjenom prijatelju...

Nedugo nakon toga oni su, prema optužnom aktu, vrijeđali i ometali policajce koji su došli da ih obuzdaju, ali i slomili staklo na Kliničkom centru.

Perović: Kidali su snimke pa poslali sudu

Okrivljeni Milovan Perović kazao je da nijesu svi snimci poslati sudu i da su navodno prekinuti u dijelu koji policiji i tužilaštvu nije odgovarao da se vidi.“Snimak kamere koja se nalazi u hodniku Urgentnog centra je prekinut. Kada su mi na saslušanju pokazali snimak, vidio sam da je snimljen trenutak kad me je policajac Dašić uhvatio otvorenom šakom za glavu i odgurnuo”, rekao je Perović. On je od sudije zatražio da naredi da se sudu dostavi kompletan snimak tog dana sa kamere u hodniku Urgentnog.

Bonus video: