Naši karatisti startuju sjutra

Na 49. Evropskom prvenstvu u karateu u Tampereu Crnu Goru će predstavljati sedam reprezentativaca
1 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Omladinac.com
Marina Raković, Foto: Omladinac.com
Ažurirano: 30.04.2014. 16:36h

Na 49. Evropskom prvenstvu u karateu, koje se od sjutra do nedjelje 4. maja, održava u finskom Tampereu, Crnu Goru će predstavljati sedam reprezentativaca.

U katama pojedinačno nastupiće Biserka Radulović i Mijat Vojvodić, dok će u borbama medalje pokušati da se domognu tri karatistkinje i dvojica seniora. U kategoriji do 53 kilograma nastupiće Ana Drašković, do 61 kilogram Jelena Maksimović a u kategoriji do 68 kilograma Marina Raković.

Raković je osvajala bronzane medalje na dva prethodna seniorska prvenstva Starog kontinenta.

U borbama muškaraca do 84 kilograma boriće se Danilo Lučić, dok je kapiten Almir Cecunjanin uzdanica naše selekcije u teškoj kategoriji (preko 84 kilograma). Osim pojedinačnih nastupa, crnogorska selekcija je u Tampereu prijavila i žensku ekipu u borbama u sastavu: Raković, Maksimović i Drašković.

Ženska ekipa u borbama će na tatami u nedjelju 4. maja. Delegaciju Karate saveza Crne Gore u Finskoj predvodi predsjednik KSCG Vladimir Mrvaljević. U uglu našim takmičarima u Finskoj biće selektor Slavenko Bajić. Karate savez Crne Gore imaće i svog sudij na Evropskom prvenstvu, Miodraga Radunovića.

Naši takmičari danas kreću sa eliminacionim borbama, a prvi će na tatami od deset sati naši predstavnici u katama, Radulović i Vojvodić. Cecunjaninu i Lučiću eliminacije kreću u podne, dok će od 13.15 sati startovati kategorija Raković. Od 15.45 sati počinju eliminacije u kategorijama Drašković i Maksimović.

Na 49. Evropskom prvenstvu u karateu, koje se od sjutra do nedjelje održava u finskom Tampereu, Crnu Goru će predstavljati sedam reprezentativaca. U katama pojedinačno nastupiće Biserka Radulović i Mijat Vojvodić, dok će u borbama medalje pokušati da se domognu tri karatistkinje i dvojica seniora.

U kategoriji do 53 kilograma nastupiće Ana Drašković, do 61 kilogram Jelena Maksimović a u kategoriji do 68 kilograma Marina Raković. Raković je sovajala brionzane medalje na dva prethodna seniorska prvenstva Starog kontinenta.

U borbama muškaraca do 84 kilograma boriće se Danilo Lučić, dok je kapiten Almir Cecunjanin uzdanica naše selekcije u teškoj kategoriji (preko 84 kilograma).

Osim pojedinačnih nastupa, crnogorska selekcija je u Tampereu prijavila i žensku ekipu u borbama u sastavu Raković, Maksimović i Drašković, koja će na tatami u nedjelju 4. maja.

Delegaciju Karate saveza Crne Gore u Finskoj predvodi predsjednik Vladimir Mrvaljević, a osim selektora Slavenka Bajića, čast da sudi na Evropskom prvenstvu imaće Miodrag Radunović.

Bonus video: