Apelacioni sud smanjio kaznu za ubistvo u Ulcinju

Optužena Aleksandra Gaši je kao povod za ubistvo navela da je svekar prema njoj ispoljavao netrpeljivost zbog pripadnosti drugoj nacionalnosti
187 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandra gaši, Foto: Arhiva Vijesti
Aleksandra gaši, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.04.2014. 09:58h

Apelacioni sud Crne Gore smanjio je kaznu Aleksandri V. Gaši (51) iz Ulcinja i osudio je na jedinstvenu kaznu od osam godina i jednog mjeseca zatvora zbog ubistva svekra Ljuze Gašija (78) u Ulcinju i nedozvoljenog držanja oružja, potvrdila je "Vijestima" Milena Đaletić, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Apelacionog suda.

Krivično vijeće sudije Vesne Moštrokol je u ponovljenom sudskom procesu, osudilo Aleksandru Gaši na deset godina i jedan mjesec zatvora.

Prema optužnici Veljka Rutovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Aleksandra Gaši je 9. avgusta 2008. godine oko 23 sata u Ulcinju u Ulici Ivana Milutinovića, na podmukao način ubila Ljuzu Gašija. Ona je u dvorišnom dijelu porodičnih kuća Gaši iz zasjede sakrivena u mraku, sačekala svekra.

Kada je prošao kroz kapiju i ušao u neosvijetljeni dvorišni prostor, snaha je iz kolta ispalila metak u glavu svekru. U istrazi, ona nije sporila da je ubila svekra. Optužena Aleksandra Gaši je kao povod za ubistvo navela da je svekar prema njoj ispoljavao netrpeljivost zbog pripadnosti drugoj nacionalnosti.

Bonus video: