Nove pobjede crnogorskih selekcija

Crnogorsku selekciju do pobjede protiv Sirije vodili su Irfan Čekić sa dva i Filip Bakić sa jednim trijumfom. Jedini poraz doživio je Filip Radović
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2014. 09:55h

Crnogorske stonoteniske reprezentacije ostvarile su danas pobjede u četvrtoj diviziji Svjetskog prvenstva u Tokiju. I muška i ženska stonoteniska selekcija Crne Gore su sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem takmičenju.

Crnogorski stonoteniseri savladali su u trećem kolu grupe P, Siriju sa 3:1, dok su duel četvrtog kola protiv Alžira dobili bez borbe (3:0). U prva dva kola pobijedili su Makao i Urugvaj.

Stonotenisere su do pobjede protiv Sirije predvodili Irfan Čekić sa dvije pobjede i Filip Bakić sa jednom. Jedini poraz doživio je Filip Radović. U posljednjem kolu u grupi Crna Gora će danas igrati sa Azerbejdžanom.

Ženska selekcija u drugom kolu N grupe pobijedila je Katar 3:0. Do drugog trijumfa došla je pobjedama Nede Milačić-Bogdanović, Sunčice Rogić i Sonje Janković. Naše stonoteniserke su na startu bile bolje od Madagaskara sa 3:0.

"Iako smo slavile sa 3:0, svaki meč je bio neizvjestan i jak protiv nosioca grupe, Katara. Očekuje nas meč protiv neporaženog Nepala, a onda protiv Maldiva. Biće teško, ali daćemo sve od sebe", kazala je kapiten Neda Milačić Bogdanović.

Na Kongresu Svjetske stonoteniske asocijacije, naš delegat Branislav Kaluđerović je upoznao s apromjenama u našem savezu i kandidovao Crnu Goru za kampove najperspektivnijih i najprestižnijih svjetskih igrača.

Bonus video: