Bar: Uhapšeni osumnjičeni za podmetanje požara

Osumnjičeni A.P. i B.M. su predati zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Baru...
190 pregleda 2 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 29.04.2014. 16:09h

Barska policija je uhapsila Alena Peročevića (33) i Bojana Martinovića (33) iz Bara zbog osnovane sumnje da su na štetu Almire Isić iz Bara, počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave polcije, sumnja se da su peročević i Martinović počinili krivično djelo na način što su, 1. aprila, oko 23:20 časova, došli do kuće u kojoj stanuje Isić, koja se nalazi u naselju Podgrad, a zatim njeno vozilo „VW Golf III“, koje je bilo parkirano u garaži, polili zapaljivom tečnošću – najverovatnije benzinom. Oni su pomenutu tečnost potom zapalili i udaljli se sa lica mjesta.

"Na licu mjesta je prvo došlo do eksplozije koja je izazvala požar, od čijeg dejstva je na vozilu nastupila totalna materijalna šteta. Šteta je nastala i na garaži u vidu nagorelih površina unutrašnjih zidova. Sa lica mjesta su izuzeti tragovi i predmeti, a pretragom terena pronađeni su još neki predmeti i tragovi za koje se posumnjalo da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela. Sve navedeno je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja", navodi se u saopštenju polcije.

Osumnjičeni peroćević i Martinović su, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, predati zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Baru.

Bonus video: