počela saslušanja

Okrivljeni negirali da su napali novinarku Lidiju Nikčević

Mitrović, koji je ranije priznao da su učestvovali u napadu, na saslušanju je sve to negirao i tvrdio da je pod prisilom
165 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2014. 19:13h

Okrivljeni za napad na novinarku Dana Lidiju Nikčević negirali su krivicu a Vladimir Mitrović, jedan od okrivljenih, je kazao da je ranije priznanje dao pod prisilom policije, koja ga je tukla i ucjenila da to uradi.

Mitrović je kazao da su ga trojica inspektora i isto toliko maskiranih ljudi sa fantomkama na glavi u više navrata tukli, i da je pristao da potpiše izjavu da su on i ostala petorica učestvovali u napadu na Nikčević tek kada su mu iz policije zaprijetili da će mu uzeti sina i pustiti tek kada uradi to što traže od njega.

Vladimir Mitrović

Kazao je i da je Hristina Živkova Dobreva, koja je kod Milovana Gardaševića radila kao kućna pomoćnica, dala lažnu izjavu zbog toga što joj je policija obećala da će joj oprostiti sitnu krađu iz samoposluge „Mex“. Željko Miletić (47), vlasnik pogrebnog preduzeća “Narcis”, je okrivljen da je naručio i finansirao prebijanje Nikčević, dok je Milovan Gardašević (62) okrivljen za planiranje i organizovanje prebijanja.

Da su učestvovali u neposrednom izvršenju krivičnog djela okrivljeni su Zoran Abramović (51), Vukašin Đurđevac (27) i Nikola Bulatović (27), dok je Vladimir Mitrović (31) okrivljen za pomaganje.

Miletić je, navodno, za prebijanje novinarke Dana platio 4.000 eura, dok je Đurđevac, kako se navodi u optužnici, bio taj koji je .januara oko 19.15 časova u Ulici Serdara Jola Piletića, ispred redakcije Dana, muškarac sa fantomkom na glavi i obučen u crno, Nikčevićku više puta udario gumenom palicom po glavi.

Lidija Nikčević

Sudija Ivan Perović, nakon skoro sedmočasovnog suđenja, odbio je zahtjev branilaca da se OKRIVLJENI puste na slobodu, kao i predloženo jemstvo u iznosu od 50.000 eura od strane advokata Željka Miletića i Milovana Gardaševića. Nastavak sudjenja zakazan je za 19.maj u podne.

Hapšenja su uslijedila nakon planske, tromjesečne istrage nikšićke policije.

Galerija

Preporučujemo za Vas