Na Debelom Brijegu zaplijenjeno 18 kg skanka

Droga pronađena kontrolom vozilo "BMW", albanskih tablica, kojim je upravljao državljanin Albanije M.A. (28), dok se na mjestu suvozača nalazila albanska državljanka E.A. (26)
0 komentar(a)
skank GP Debeli brijeg, Foto: Uprava policije
skank GP Debeli brijeg, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 29.04.2014. 11:42h

Službenici carine i policije u Herceg Novom na graničnom prelazu Debeli Brijeg, zaplijenili su oko 18 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, skank.

"Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su u zajedničkoj akciji sa carinskim službenicima, jutros oko 4 sata kontrolisali putničko vozilo marke "BMW", albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin M.A. (28), dok se na mjestu suvozača nalazila albanska državljanka E.A. (26). Pretresom pomenutog vozila, u prostoru između zadnjeg sjedišta i prtljažnika u tzv. specijalno napravljenom bunkeru, pronađeno je 25 pvc pakovanja koja su ukupno sadržala oko 18 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su o pronalasku pomenute materije obaviješteni policijski službenici Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat koji su odmah izašli na lice mjesta i preuzeli M.A. i E.A, pronađenu materiju i vozilo u kojem je bila sakrivena.

O rezultatima pretresa policijski službenici su obavijestili Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Pronađena materija biće poslata na vještačenje u Forenzički centar.

"M.A. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su od E.A. prikupljena obavještenja u svojstvu građanina, nakon čega je napustila službene prostorije Centra bezbjednosti Herceg Novi. M.A. će nakon lišenja slobode danas, uz krivičnu prijavu, biti predat Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: