Vještak: Vujović je bio svega svjestan

U noći ubistva Vasovića pucano je iz četiri pištolja, a u tijelu Vasovića nađeni su projektili dva kalibra, a smrtonosni je ispaljen iz pištolja 7,65 milimetara koji je oduzet od Vešovića
383 pregleda 3 komentar(a)
Petar Vujović, Foto: Jadranka Ćetković
Petar Vujović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.04.2014. 10:32h

Vještak specijalističke bolnice u Kotoru Tanja Papić - Mijatović, kazala je da je sposobnost voljnog upravljanja optuženog Gorana Vešovića u noći ubistva Zorana Vasovića bila smanjena, ali ne bitno.

Ona je to izjavila u Višem sudu u nastavku suđenja Berancima Darku Miloševiću, Petru Vujoviću i Goranu Vešoviću za ubistvo Vasovića, kao i za ranjavanje Nikole Vuksanovića i njegove sugrađanke Anđele Obradović.

"S obzirom na situaciju i karakter ličnosti, stepenu metalnog razvoja u sadejstvu sa alkoholom, došlo je do gubitka mogućnosti svjesnog upravljanja postupcima. U posmatranju koje je trajalo oko 30 dana, nismo zapazili da postoje znaci duševnog oboljenja", kazala je Papić.

Dodala je da u momentu izvršenja djela nije postojala psihoza, kao oboljenje koje bi vodilo neuračunljivosti.

Vještak neuropsihijatar Mirsad Ljuhar, kazao je da je kritične večeri Milošević popio 10 čaša žestokog pića i više piva i da je u krvi bila prisutna koncentracija alkohola od 2,4 promila, što odgovara srednjem stepenu alkoholisanosti.

"Pod dejstvom te alkoholisanosti, uračunjivost Miloševića bila je smanjena, ali ne u bitnom stepenu, što znači da je u tom slučaju mogao da upravlja svojim postupcima", kazao je Ljuhar.

On je dodao da je Milošević tvrdio da se sjeća svih detalja.

I Petar Vujović, koji je i na pretresu tvrdio da nije pucao, ponovio je dr Ljuharu da se ne sjeća svih detalja i da ne zna šta se dešavalo kada je zapucalo.

Međutim, Ljuhar je utvrdio da je on bio potpuno uračunljiv:

"Vujović je bio svjestan, orijentisan, mogao je da upravlja svojim postupcima"…

U noći ubistva Zorana Vasovića pucano je iz četiri pištolja, a u tijelu Vasovića nađeni su projektili dva kalibra, a smrtonosni je ispaljen iz pištolja 7,65 milimetara koji je oduzet od Vešovića.

Vasović je ubijen 30. decembra 2012. godine, ispred diskoteke "Klub 29".

Bonus video: