Elektroprivreda do trofeja bez izgubljene partije

ŠK Elektroprivreda domogla se pehara pobjednika Kupa Crne Gore u šahu bez izgubljene partije
80 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2014. 19:02h

Šahovski klub Elektroprivreda iz Nikšića pobjednik je Kupa Crne Gore u šahu za 2014. godinu. U finalnom meču Elektroprivreda je savladala gradskog rivala, ŠK Nikšić sa 3:1.

Elektroprivreda, koja do trofeja nije izgubila ni jednu partiju, danas je slavila zahvaljujući pobjedama Bora Miljanića protiv Aleksandra Peroševića i Marka Krivokapića protiv Zorana Cerovića na trećoj i četvrtoj tabli.

Partije između Dragana Kosića i Slaviše Brenja na prvoj i Jovana Milovića i Igora Sarića na drugoj tabli završene su remijem.

Elektroprivreda je imala težak put do trofeja, pošto je u četvrtfinalu eliminisala najvećeg rivala, Budućnost, zahvaljujući pobjedi Dragana Kosića.

Tako će prelazni pehar Šahovskog saveza za pobjednika Kupa Crne Gore potpuno zasluženo sljedećih godinu dana stajati u njihovim vitrinama.

U meču za treće mjesto Rudar je pobijedio Omladinac Budućnost takođe sa 3:1. Pobjede za Rudar su postigli Dušan Rajković protiv Nemanje Vukčevića, Nikola Potpara protiv Slavena Živkovića i Vlastimir Bujišić protiv Milana Radonjića, dok je počasnu pobjedu za Omladinac ostvario Uroš Rašović protiv Srđe Dragaševića.

Finale Kupa odigrano je u sali Trim centra u Nikšiću. Takmičenje je otvorio predsjednik opštine Nikšić i šahovski FIDE majstor Veselin Grbović, a nagrade pobjednicima su uručili bivši prvak svijeta u džudu i vlasnik Trim centra Dragomir Bečanović i uspješna poslovna žena iz Nikšića Nikolina Perović-Filipović.

Bonus video: