Nikšić: Uhapšen osumnjičeni za pljačku marketa

Darko Kadović (32) se sumnjiči da je 20. aprila oko 12.52 opljačkao "Francin" maloprodajni objekat u Ulici "Serdara Jola Piletića"
322 pregleda 1 komentar(a)
market Franca Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
market Franca Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 27.04.2014. 13:21h

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Darka Kadovića (32) zbog sumnje da je 20. aprila, maskiran i uz prijetnju pištolja, iz kase samoposluge "Franca" ukrao oko 950 eura.

Kadović se sumnjiči da je na dan Vaskrsa oko 12.52 časova iz "Francinog" maloprodajnog objekta koji se nalazi u Ulici "Serdara Jola Piletića" ukrao pomenuti novac i pobjegao.

"Policijski službenici su u toku policijske istrage, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, odmah nakon izvršenog djela došli do operativnih saznanja da je izvršilac istog D.K. iz Nikšića, bezbjednosno interesantno lice”, navodi se u saopštenju policije.

Policija je uzela izjavu od većeg broja lica, pronašla i privremeno oduzela "pasat B6" teget plave boje, koji je korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela, a pronađena je i garderoba za koju se sumnja da je osumnjičeni tom prilikom nosio.

Pronađena privremeno oduzeta garderoba i vozilo su predmet forenzičkih vještačenja i kriminalističkih provjera.

"Dokumentovana je i radnja bjekstva izvršioca sa lica mjesta i njegovo uklanjanje tragova, predmeta i stvari koji potiču iz krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Nikšiću je djelo kvalifikovao kao razbojništvo, a policijski službenici su uz konsulatciju sa nadležnim tužiocem, 25.aprila Kadovića, koji se do tada nalazio u bjekstvu, lišili slobode istog dana i uz krivičnu prijavu sprovedeli ga zamjeniku osnovnog državnog tužioca koji je donio rješenje o zadržavanju.

Bonus video: