Ministar Ivanović letio u Pariz i Ženevu o Šarićevom trošku

"Redni brojevi karata Ivanovića i Lončara - 724-3843132162 i 724-3843132163, potvrđuju sumnje da su karte kupljenje zajedno, te da su ta lica putovala zajedno"
48 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.04.2014. 12:53h

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović nalazi se na spisku lica kojima je kriminalna grupa narko bosa Darka Šarića finansirala putovanja, pokazuju podaci do kojih je došao Istraživački centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), piše Dan.

Dokumentacija koju Istraživački centar objavljuje, kako navode, definitivno potvrđuje veze aktuelnog ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića, odnosno Vlade Crne Gore, sa kriminalnim klanom optuženog narko bosa Darka Šarića.

Iz MANS-a navode da listing plaćenih karata preko beogradske agencije "Business Travel Partner" otkriva imena lica kojima je grupa Darka Šarića finansirala putovanja na različite destinacije.

Listing do kojeg je MASN došao, kako piše Dan, pokazuje da su 17. novembra 2009. godine kupljene dvije avio karte za putovanje na relaciji Podgorica-Pariz-Ženeva-Podgorica na ime ministra Ivanovića i Jovice Lončara, koji je u Crnoj Gori optužen za pranje Šarićevog novca. U napomenama o plaćanju karte je naveden nadimak "Joca".

"Redni brojevi karata Ivanovića i Lončara - 724-3843132162 i 724-3843132163, potvrđuju sumnje da su karte kupljenje zajedno, te da su pomenuta lica putovala zajedno", saopšteno je iz MANS-a.

Šarićev bijeg za Ženevu: I ministar u avionu >>>

U toj NVO smatraju da je od javnog interesa informacija koji je povod putovanja ministra Ivanovića u Pariz, sa kime se sastajao na toj destinaciji, šta je radio u Ženevi i zbog čega mu je saputnik na svim putovanjima bio Lončar.

Agencija preko koje je Šarićeva grupa kupovala karte za Ivanovića, prije likvidacije, bila je u vlasništvu Beograđanke Jasne Dragojević, navodi Dan. Nju, prema pisanju tog lista, beogradski mediji označavaju kao djevojku Radoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, bliskog saradnika Darka Šarića.

Bonus video: