Ne opravdavam sinov postupak, ali nije mu lako

Otac mladića koji je zapali o Hitnu kazao je da je njegov sin izgubio posao, a ima dvoje maloljetne djece, jedno od godinu i drugo učenika drugog razreda osnovne škole
82 pregleda 68 komentar(a)
Hitna pomoć požar, Foto: Savo Prelević
Hitna pomoć požar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.04.2014. 10:21h

Teška finansijska situacija zbog otkaza kada je trebalo da dobije rješenje za stalno, Podgoričanina R. D. (32) natjerala je da polije benzinom i zapali hol Hitne pomoći u Podgorici, rekao je juče njegov otac.

Z. D., otac osumnjičenog za incident od prije dva dana u zgradi Hitne pomoći, rekao je da ne opravdava sinov čin, ali da želi javno da kaže kako je do toga došlo...

"Moj sin je radio četiri godine u Hitnoj pomoći i dobio je otkaz u decembru, osam dana nakon što je na snagu stupio Zakon o radu, da zaposlenima sa više od dvije godine staža na određeno moraju dati posao za stalno”, rekao je Z. D.

Dodao je da je njegov sin izgubio posao, a ima dvoje maloljetne djece, jedno od godinu i drugo učenika drugog razreda osnovne škole.

"Ne opravdavam sinovljev postupak i svjestan sam da treba da odgovara za to što je uradio. Ali isto tako tražim da odgovara i onaj ko mu je nezakonito dao otkaz i doveo ga u ovu situaciju”

On je dodao da je njegov sin nakon što je dobio otkaz angažovao advokata i da je zbog toga u toku sudski postupak.

"Ne opravdavam sinovljev postupak i svjestan sam da treba da odgovara za to što je uradio. Ali isto tako tražim da odgovara i onaj ko mu je nezakonito dao otkaz i doveo ga u ovu situaciju”, rekao je Z. D.

Istakao je da su iz Hitne pomoći shvatili da su njegovom sinu nezakonito dali otkaz nakon što ih je tužio.

“Shvatili su da su ga nezakonito otpustili i zvali su ga da promijene ugovor i da mu isplate neku otpremninu, što nije prihvatio”, kazao je otac, navodeći da će protiv uprave Hitne pomoći podnijeti novu tužbu zbog nepravde koju su nanijeli njegovom sinu.

“Siguran sam da nije želio nikoga da povrijedi i da izazove neprijateljstvo prema svojim bivšim kolegama. On je uradio ono što nije smio ni trebalo da uradi i zbog toga nam je svima žao. Ne bih želio da se ovo shvati kao pravdanje sina, jer to nije, već samo želim da se čuje šta je bio uzrok ovom incidentu", kazao je otac R. D.

Policija je oko jedan i po sat poslije ponoći juče ujutru uhapsila R. D.

“Siguran sam da nije želio nikoga da povrijedi i da izazove neprijateljstvo prema svojim bivšim kolegama. On je uradio ono što nije smio ni trebalo da uradi i zbog toga nam je svima žao"

Nakon kraćeg razgovora sa medicinskijm osobljem, polio je benzinom i zapalio hol u kojem se u tom trenutku nalazilo nekoliko pacijenata.

Direktor Hitne pomoći Saša Stefanović, za kojeg otac osumnjičenog kaže da mu je sinu dao otkaz, prije dvije noći rekao je da je “nepoznata osoba bacila i zapalila gorivo i da policija traga za njom”.

Iz Sindikata zdravstva juče su osudili incident.

Bonus video: