Odbojkašice "probile led" protiv Norveške

Crna Gora je sada treća na tabeli sa tri boda, a Norveška posljednja bez bodova
76 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Norveška, Foto: Cev.lu
Crna Gora - Norveška, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 22.08.2018. 20:10h

Crnogorske odbojkašice su „probile led“, protiv Norveške su u Baru upisale prvu pobjedu u grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kojom su teoretski ostale u igri za prolaz na šampionat Starog kontinenta, iako će biti jako teško do nje doći.

Naime, Grčka je iznenadila Ukrajinu u gostima sa 3:0, pa je prva na tabeli sa maksimalne tri pobjede i svih devet bodova, dok je druga Ukrajina sa dvije pobjede i šest bodova.

Crna Gora je sada treća sa tri boda, a Norveška posljednja bez bodova.

Ako ponovo u subotu, u gostima, savlada Norvešku, naša selekcija treba da navija da Grčka ponovo savlada Ukrajinu, jer bi u tom slučaju zaostajala samo pobjedu sa Ukrajinkama.

Ako se Ukrajina revanšira Grčkoj, onda bi vodeći tandem pobjegao našoj selekciji za dvije pobjede što bi, praktično, bila nedostižna prednost.

Naime, u tom slučaju bi našoj reprezentaciji u januaru trebale obje pobjede, i to maksimalne, protiv Ukrajine u gostima i Grčke kod kuće, a da Ukrajina ili Grčka izgube i od Norveške...

Što se meča sa Norveškom tiče, Crna Gora je lako dobila prva dva seta, posebno drugi, dominirajući od početka do kraja u svim elementima.

Međutim, u trećem setu je došlo do neshvatljivog pada (iako u odbojci uobičajenog nakon 2:0), što je Norveška iskoristila i od 4:3 za Crnu Goru na početku ovog seta preuzela kontrolu igre i rezultata za ubjedljivih 25:12 na kraju seta. Kada je povela 13:9 u četvrtom setu, činilo se da je Crna Gora popravila igru i uhvatila zalet za pobjedu.

Međutim, Norveška se nije predavala, pa je u finišu preokrenula na 21:20, a onda došla i do tri set lopte na 24:21, kada je izgledalo da će pobjednika odlučiti peti set.

Međutim, Norvežanke su napravile dvije uzastopne greške, a onda je Tanja Bokan relizovala kontru za izjednačenje na 24:24. Gošće su ponovo pogriješile i dale Crnoj Gori prvu meč loptu, ali nije iskorišćena. Zato jeste druga, koji je omogućio dvojni blok za 26:25, da bi nakon odličnog servisa Ane Otašević ponovo kontru relizovala Tanja Bokan za veliko slavlje na terenu...

Crna Gora – Norveška 3:1 (25:17, 25:12, 12:25, 27:25)

Bar - Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: 235. Sudije: Jovanović (Srbija), Tilman (Mađarska). Poeni iz napada: Crna Gora 42, Norveška 35. Poeni iz bloka: Crna Gora 12, Norveška 6. Poeni iz servisa: Crna Gora 12, Norveška 16. Greške: Crna Gora 22, Norveška 23.

Crna Gora: Bokan 21, Otašević 10, Perović 9, Cvijović 13, Petrović (libero 1), Milović 7, Raković, Roganović 6, Džaković, Ivanović, Vujadinović, Šušić, Pejović (libero 2), Dragović.

Norveška: M. Stin Knudsen 1, Bar 4, R. Stin Knudsen 14, Baj, (libero), Steinsvag 10, Arestad 8, Grotum Kolsvik 6, Fauske 10, Vikum Viken, Mikaelsen 1, Lavickite 3, Gilje.