Prevarant na visokom nivou harao Bokom: Dugi prsti odnijeli hiljade eura

Oni koji su poslovali sa Saterlandom, mogli bi igrati u eventualnom nastavku “Catch Me If You Can”
22 komentar(a)
pijanista, Foto: Shutterstock
pijanista, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.04.2014. 06:18h

Sve je počelo kada je “svjetski poznati australijski pijanista i majstor kabarea” Džonatan Saterland de Monfor septembra prošle godine stigao u Tivat, u potrazi za “investicionim prilikama na tržištu nekretnina u Crnoj Gori”.

Iznajmio je stan u jednoj od starih kamenih zgrada na gradskoj rivi Pine i odmah stupio u kontakt sa sve brojnijim pripadnicima internacionalne zajednice biznismena, ulagačača i agenata koji godinama rade u Tivtu i Crnoj Gori.

“Predstavio nam se kao bogat i uspješan čovjek koji navodno raspolaže značajnim kapitalom oličenim u eksluzivnim nekretninama - luksuznoj vili u Villefranche-sur-Mer, malom mjestu na francuskoj Azurnoj obali blizu Monaka, velikom stanu u Sidneju sa pogledom na luku i zdanje sidnejske opere, velikim imanjem blizu Sidnejakoje je navodno bilo ljetovalište njegovog oca, kao i ogromnom kućom od 400 kvadrata u elitnom dijelu Londona, u Čelziju. Tu kuću vrijednu 12 miliona funti je navodno, ponudio na prodaju, kao i očevo imanje u Australiji, a taj novac je, kako je pričao, namjeravao investirati u nekretnine ovdje u Crnoj Gori”, priča za “Vijesti” jedna od Saterlandovih žrtava (identitet poznat redakciji).

Nastavak priče pročitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 27. april

Bonus video: