Vladimir Kličko brani pojas od australijskog Majka Tajsona

Najbolji bokser današnjice i vlasnik šampionskih pojaseva teške kategorije u WBA, WBO i IBF, Ukrajinac Vladimir Kličko, braniće danas u Oberhauzenu titule protiv Aleksa Leapaija.
65 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Kličko i Aleks Leapaji, Foto: Beta/AP
Vladimir Kličko i Aleks Leapaji, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.04.2014. 11:52h

Najbolji bokser današnjice i vlasnik šampionskih pojaseva teške kategorije u verzijama WBA, WBO i IBF, Ukrajinac Vladimir Kličko, braniće danas u Oberhauzenu titule protiv Aleksa Leapaija.

Kličko je apsolutni favorit u duelu sa Australijancem, ali će njihov obračun imati nesvakidašnju uvertiru. Za to se pobrinuo Šenon Brigs, posljednji američki osvajač titule u teškoj kategoriji, koji je u utorak prekinuo konferenciju za novinare šampiona i izazivača, a juče i zvanično mjerenje, jer smatra da je on trebalo da bude izabran, a ne Leapai, koji je verbalno prijetio šampionu.

"Vladimir i dalje sanja poraze u svojoj karijeri, a pobijedili su ga gori bokseri od mene. Uradiću to i ja, ali ću ga ja konstatno napadati udarcima u tijelo. Kada spusti ruke da se zaštiti, biće gotov", kazao je 34-godišnji Australijanac, koji ima 30 pobjeda, četiri poraza i tri neriješene borbe.

On je na zvaničnom mjerenju imao 112,5 kilogramna, 300 grama više i od četiri godine starijeg Ukrajinca i 15 centimetara višeg (198 prema 183).

"Sa nestrpljenjem očekujem meč, jer je Aleks silno motivisan i ne smijem da ga potcijenim. Smatram da će meč zadovoljiti ukus publike, jer moj izazivač stilom podsjeća na Majka Tajsona. Drago mi je što tvrdi da je spreman za svih 12 rundi, jer smo tehnički na potpuno različitom nivou. Pobijediću ga u subotu", ubijeđen je šampion, koji je nakon olimpijskog zlata u profi ringu upisao 61 pobjedu, uz tri poraza-

Bonus video: