Zbog Brkovića će sud platiti i avionske karte Peteru Vajsu

Sudija je uvažio zahtjev Brkovića i omogućio mu da odbranu iznese na sljedećem ročištu u prisustvu advokata
509 pregleda 7 komentar(a)
Boris Brković, Foto: Vlado Otašević
Boris Brković, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 26.04.2014. 14:49h

Zbog direktora “Vektre” Borisa Brkovića, juče je ponovo odloženo suđenje po krivičnom predmetu koji se protiv njega vodi zbog udaranja “mercedesom” Njemac Petera Vajsa, službenika Evropske unije (EU) u Crnoj Gori.

Brković, koji je Vajsa automobilom udario krajem oktobra 2013. godine, pa potom, navodno, pobjegao ne ukazavši mu pomoć, došao je juče u Osnovni sud.

On, međutim, nije nije htio da iznosi svoju odbranu.

Od sudije Nenada Vujanovića zatražio je da se glavni pretres odloži, jer zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao da dođe njegov branilac, advokat Srđan Radović.

Vujanović je uvažio zahtjev Brkovića i omogućio mu da odbranu iznese na sljedećem ročištu u prisustvu advokata.

Suđenje je tako odloženo drugi put. Prvi put se sin vlasnika “Vektre” Dragana Brkovića nije pojavio u sudu, jer se nalazio u inostranstvu.

Sudija je tada naredio policiji da Brkovića dovede u Osnovni sud da bi primio poziv za naredno ročište, čime je obezbijeđeno njegovo prisustvo juče.

Glavna rasprava odložena je za 13. jun.

Službenik EU, koji se bavi poglavljem 23, odnosno pravosuđem i vladavinom prava, kazao je da tog datuma neće biti u Crnoj Gori.

Vajsu, kako je rekao, krajem ovog mjeseca prestaje angažovanje u Crnoj Gori, nakon čega se vraća u Njemačku

Vajsu, kako je rekao, krajem ovog mjeseca prestaje angažovanje u Crnoj Gori, nakon čega se vraća u Njemačku.

On je izrazio spremnost da doputuje na sljedeće ročište i svjedoči kao oštećeni, ali je tražio od Osnovnog suda troškove dolaska, odnosno da mu se plati avionska karta do Podgorice.

Sudija je uvažio zahtjev njemačkog državljanina i uputio ga da u junu donese račun za trošak svog eventualnog dolaska.

Udes u kojem je povrijeđen Vajs dogodio se 23. oktobra oko 15 časova na Bulevaru Stanka Dragojevića, preko puta lokala “Buda bar”.

Više očevidaca udesa ispričalo je da je Brković naišao luksuznim “mercedesom” (PG-CG02V), da se zaustavio na pješačkom prelazu, gdje je propustio jednu ženu, a potom nakon nekoliko metara izazvao udes u kojem je povrijeđen službenik EU.

Bonus video: