Uhapšen čovjek koji je zapalio hol u zgradi Hitne pomoći

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, R. D. je nešto prije 22 sata u zgradu Hitne pomoći došao sa bocom od litar i po, punom benzina
86 pregleda 96 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2014. 18:15h

Policija je uhapsila Podgoričanina R. D. (39), koji je sinoć oko 22 sata polio benzinom pa zapalio hol u zgradi Hitne pomoći u Podgorici, potvrđeno je "Vijestima".

U tom incidentu nije bilo povrijeđenih.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, R. D. je nešto prije 22 sata u zgradu Hitne pomoći došao sa bocom od litar i po, punom benzina.

Nakon kraćeg razgovora sa medicinskijm osobljem, polio je benzinom i zapalio hol u kojem se u tom trenutku nalazilo nekoliko pacijenata.

R. D. je nakon toga pobjegao u nepoznatom pravcu. Zbog vatre u zgradi Hitne pomoći nastala je panika, a tri vatrogasna vozila su odmah upućena na lice mjesta.

Vatrogasci ipak nijesu morali da intervenišu, jer su medicinari uspjeli na vrijeme da ugase požar koji je prijetio da zahvati drvenariju. Vatra je prouzrokovala, manju materijalnu štetu.

Odmah nakon događaja policija je obezbijedila prostorije.

Dok je trajao uviđaj na lice mjesta stigao je direktor Hitne pomoći Saša Stefanović.

“Osoblje mi je kazalo da je neko lice ušlo i bacilo gorivo iz jedne flaše, zapalilo i pobjeglo. Najvažnije je da niko nije povrijeđen da su svi dobro, i pacijenti i osoblje”, kazao je sinoć Stefanović.

Portparolka Kliničkog centra Crne Gore Gorica Soković saopštila je sinoć oko 23 sata da se svi pacijenti kojima je potrebna hitna medicinska pomoć jave u Urgenti centar, je prostorije Hitne nijesu u upotrebi zbog napada.

Soković je sat vremena kasnije izjavila da su nakon uviđaja prostorije Hitne pomoći osposobljene i stavljene u punu funkciju.

Na lice mjesta sinoć oko 23 sata došao je i ministar zdravlja Miodrag Radunović.

Prema nezvaničnim informacijama, R.D. nekada je radio kao vozač u Hitnoj pomoći. Navodno je psihički nestabilna osoba.

Galerija

Bonus video: