Kotorani osumnjičeni da su obijali crkve

Ž.B. i S.D. se sumnjiče i pokušaj pljačkanja iste crkve u noći između 22. i 23. februara 2014
6 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.04.2014. 18:56h

Tivatska policija podnijeće poseban izvještaj protiv Ž.B. (27) i S.D. (48), iz Kotora, zbog sumnje da su počinili dvije krađe, a da su dvije pokušali.

Ž.B. se sumnjiči da je u Kotoru počinio još tri krađe.

“Sumnja se da su Ž.B. i S.D, u noći između 17. i 18. januara 2014. godine, počinili krivično djelo teška krađa na štetu crkve Svetog Spasa koja se nalazi u mjestu Radovići - Tivat, iz koje su ukrali novac u iznosu od oko 500 eura koji potiče od dobrovoljnih priloga građana”, saopšteno je iz Uprave policije.

Ž.B. i S.D. se sumnjiče i pokušaj pljačkanja iste crkve u noći između 22. i 23. februara 2014.

"Iste noći Ž.B. i S.D. su, kako se sumnja, počinili i krivično djelo teška krađa na štetu crkve Svetog Jovana Krstitelja, koja se nalazi takođe u mjestu Bogišići, kojom prilikom su, nakon obijanja vrata crkve, iz iste otuđili novac u iznosu od oko 300 eura koji potiče od dobrovoljnih priloga građana.

Ž.B. i S.D. se sumnjiče i za tešku krađu u pokušaju počinjenu sinoć, takođe na štetu crkve Svetog Jovana Krstitelja u Bogišićima, kojom prilikom je, nakon njihovog dolaska do crkve, S.D. pokušao da odvali vrata na crkvi, ali pošto nije uspio u tome, on i Ž.B. su pobjegli", Stoji u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni Ž.B. se takođe sumnjiči da je tokom februara i marta ove godine, na području Kotora počinio tri krađe.

"On je, kako se sumnja, provalio u crkvu Svetog Ivana u naselju Kavač i u dva navrata provalio u crkvu Svete Varvare u Vranovićima, odakle je otuđio manje novčane iznose", ističu u Upravi policije.

O svim događajima je pravovremeno obaviješteno nadležno državno tužilaštvo, koje je kvalifikovalo krivična djela.

Bonus video: