Rasvijetljeno podmetanje eksploziva u Bijelom Polju

"Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na vozilu i na kući A.S, kao i na okolnim kućama"
63 pregleda 2 komentar(a)
Arif Spahić vozilo eksplozija, Foto: Jadranka Ćetković
Arif Spahić vozilo eksplozija, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.04.2014. 16:49h

Bjelopoljska policija je rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave pod vozilo bivšeg sudije Višeg suda u Bijelom Polju Arifa Spahića i podnijela poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv S.B. (38) iz tog grada, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Policija sumnjiči S.B da je u noći između 6. i 7. marta 2014. godine, ispod vozila „VW Golf IV“, iza prednjeg desnog točka vozila, vlasništvo E.S. koje je koristio Arif Spahić, a koje je bilo parkirano u dvorištu kuće u naselju Zaimovića livade u Bijelom Poju, postavio imrprovizovanu eksplozivnu napravu sačinjenu tako da eksplodira u tačno određeno vrijeme, a zatim se udaljio“, navodis e u saopštenju Uprave policije.

Službenici CB Bijelo Polje su, oko 10,30 časova, odmah po prijavi da se ispod pomenutog vozila nalazi eksplozivna naprava, izašli na lice mjesta koje su obezbijedili, a potom je pomenuta eksplozivna naprava eksplodirala.

"Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na vozilu i na kući A.S, kao i na okolnim kućama na kojima su popucala stakla. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a izuzeti tragovi i predmeti su upućeni u Foreznički centar radi vještačenja“, ističu u Upravi policije.

Sveukupne intenzivne policijske mjere i radnje dovele su do identifikovanja S.B. kao osumnjičenog lica.

"Policijski službenici su danas uzeli izjavu od S.B, a posebni izvještaj protiv njega procesuiran je u redovnom postupku s obzirom da se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija po drugom osnovu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: