Mrvaljević poražen u drugom, Gušić u prvom kolu, Radulović posljednji adut

Mrvaljević je u kategoriji do 81 kilogram na startu bio bolji od Austrijanca Marsela Ota, dok je u drugom poražen od Bjelorusa Aleksandra Stsiašenka
3 komentar(a)
Mrvaljević, Foto: Reuters
Mrvaljević, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2014. 12:26h

Superteškaš Marko Radulović ostao je jedina nada crnogorskoj džudo selekciji da se okiti medaljom na Evropskom prvenstvu u Monpeljeu, pošto to juče nije uspjelo Srđanu Mrvaljeviću i Nikoli Gušiću.

Mrvaljević je elimnisan u drugoj borbi kategorije do 81 kilogram od Bjelorusa Aleksandra Stsijašenka, dok je Gušić izgubio prvi meč kategorije do 73 kilograma od Njemca Kristofera Folka.

A naš najtrofejniji džudista, Mrvaljević je sjajno ušao u takmičenje, pošto je iponom već nakon 129 sekundi srušio Austrijanca Marsela Ota.

U drugoj borbi je i sam pao na ipon nakon 1,38 minuta, a Bjelorus je u ostale dvije borbe za pobjedu na tatamiju B, potrošio još svega 34 sekunde, pošto je Belgijanca Žoakima Botjea srušio za samo 12, a Italijana Antonija Ćijana za 22 sekunde!

"U prvom kolu sam tukao Austrijanca iponom i dobro sam otvorio takmičenje. Nadao sam se da Bjelorus neće proći Botjea, pošto mi ne odgovara stilom. Za mene je on jedan od najnezgodnijih boraca i nemam rješenja za njega. Tako da ne mogu da tražim opravdanja zbog povrede koljena. No, nisam nezadovoljan, jer mislim da bih u drugačijem žrijebu bio mnogo bolje plasiran", kazao je Mrvaljević.

Žrijeb nije bio naklonjen ni Raduloviću, koji u prvoj brobi za rivala ima Litvanca Marijusa Paskevičijusa. Već u drugoj borbi potencijalni rival mu je Mađar Barna Bor, vlasnik svjetskog i dva ervopska srebra.

Bonus video: