Presuda u korist Miličkovića: Ceh od 219 hiljada platiće građani

On smatra da su lokalnoj samoupravi, do sada,”bager i policija bili osnovno sredstvo za vladavinu prava”
0 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.04.2014. 14:19h

Osnovni sud naložio je Glavnom gradu da Vasiliju Miličkoviću isplati 219 hiljada eura, zbog imovine oduzete 2011. godine prilikom izgradnje zaobilaznice.

Sudija Danilo Jegdić nije, međutim, usvojio Miličkovićev zahtjev za isplatu naknade po osnovu hapšenja i duševnih bolova koje je, kako je navedeno u tužbi, pretrpjela njegova porodica, kao ni kamatu.

Imovina u Maslinama oduzeta je u maju 2011. godine, a policija je Miličkovića i članove njegove familije nekoliko puta hapsila, jer nijesu dozvoljavali ulazak u svoj posjed.

Revoltiran činjenicom što su odbijeni njegovi zahtjevi, Miličković je najavio da će se žaliti na presudu.

“Sudija Jegdić je ovom presudom poslao jasnu poruku građanima Crne Gore. Kad Miomir Mugoša i DPS krenu u eksproprijaciju zemljišta da građani sa svog imanja bježe glavom bez obzira i da im ne pada na pamet da se pozivaju na važeće zakone, međunarodne konvencije i Ustav. Hapšenje je, prema odluci sudije Jegdića, legitiman način za uvod u svaku buduću eksproprijaciju”, kazao je Miličković “Vijestima”.

On smatra da su lokalnoj samoupravi, do sada,”bager i policija bili osnovno sredstvo za vladavinu prava”.

Miličković je ocijenio da je presuda invalidna, jer u njoj nije obrazložena kamata koja je trebalo da mu bude dodijeljena.

“Svoj bahatosti, drskosti, teroru Miomira Mugoše koji su pratili bager i policija i nezakonita hapšeja, danas je sudija Jegdić dao puni legitimitet. On je ozakonio sve postupke Miomira Mugoše i poslao poruku građanima da je hapšenje dozvoljeno prilikom eksproprijacije zemljišta”, rekao je Miličković.

Materijal i oprema ga čekajuna lageru Glavnog grada

Miličković je nezadovoljan što je sud odbio procjenu vještaka elektrostruke, u vezi sa materijalom i opremom koja je, tvrdi, pokradena sa njegovog imanja tokom oduzimanja zemljišta.

“U obrazloženju je sudija Jegdić napisao da se taj materijal, koji nam je otet i opljačkan, nalazi u lageru lokalne samouprave i da mogu da ga preuzmem. Piše da materijal mogu da preuzmem kod Miomira Mugoše. Užas jedan”, naglasio je Miličković.

Bonus video: