Mrvaljević protiv Austrijanca Ota

Naredni protivnik, ukoliko eliminiše Ota, biće mu bolji iz duela između Belgijanca Žoakima Botiua i Bjelorusa Aleksandra Stsiašenka.
0 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Boris Pejović
Srđan Mrvaljević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.04.2014. 17:33h

Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević u prvom kolu Evropskog prvenstva u Montpeljeu boriće se protiv Austrijanca Marsela Ota, odlučeno je danas žrijebom.

U kategoriji do 81 kilogram, u kojoj nastupa Mrvaljević, prijavljeno je 35 boraca.

„To je borac koji je uvijek vrhunski spreman i da bi ga dobio moram borbu završiti prije kraja ili da steknem veliku prednost“, rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

Naredni protivnik, ukoliko eliminiše Ota, biće mu bolji iz duela između Belgijanca Žoakima Botiua i Bjelorusa Aleksandra Stsiašenka.

„Belgijanac je pravi as, bio je trećeplasirani na posljednja dva Evropska prvenstva. U grupi je i treći na svijetu, Francuz Alan Šmit, dok je u drugoj četvrtini žrijeba najbolji džudista današnjice, prvoplasirani na svjetskoj rang listi, Gruzijac Avtandil Tčrikišvili. Probaću da dam svoj trenutni maksimum,a da li će to biti dovoljno za medalju ili plasman vidjećemo", rekao je Mrvaljević.

Prvi protivnik Nikole Gušića u kategoriji do 73 kilograma biće Njemac Kristofer Folk.

Ukoliko ga eliminiše boriće se protiv Izraelca Mukija Sagija.

Rival Marka Radulovića na startu takmičenja u kategoriji preko 100 kilograma biće Litvanac Mariuš Paskevičijus.

Ukoliko ga eliminiše čeka ga bolji iz duela Mađara Barne Bora i Matjaža Ceraja iz Slovenije.

„Atmosfera u timu je dobra, kilaža je dovedena u red. Daćemo svoj maksimum da u petak i subotu obradujemo crnogorsku sportsku javnost", rekao je Mrvaljević.

Bonus video: