Ukinut pritvor Šariću i Lončaru

Šarić i Lončar su krajem decembra 2013. osuđeni na po pet i po godina zatvora zbog produženog krivičnog djela pranje novca
112 pregleda 24 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 23.04.2014. 19:09h

Apelacioni sud ukinuo je pritvor Dušku Šariću i Jovici Lončaru, koji su krajem decembra 2013. godine osuđeni na po pet i po godina zatvora zbog produženog krivičnog djela pranje novca.

TV Vijesti prenosi da je ovakva odluka sudija uslijedila nakon što je Ustavni sud uvažio žalbu njihovog advokata Borivoja Đukanovića i ukinuo je rješenje o produženju pritvora optuženima, nalazeći da više ne stoje razlozi za pritvorski osnov.

Predsjednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko Begović kazao je za Atlas TV da nije angažovan na tom predmetu, ali da je putem sredstava javnog informisanja upoznat da je branilac okrivljenih izjavio zalbu Ustavnom sudu, i da je Ustavni sud zbog povrede određenih prava na štetu optuzenih ukinuo pritvor.

"Ja sam apsolutno ubijeđen da je taj pritvor trajao neosnovano dugo, budući da je toliko trajanje pritvora u suprotnosti sa svim evropskim konvencijama i evropskim standardima trajanje pritvora. Ovakav postupak Apelacionog suda je jedno pravo tumačenje i rezovanje, jer pritvor je samo jedna mjera a nikako sankcija", kazao je Begović.

Šarić i Lončar osuđeni su 30. decembra prošle godine u ponovljenom postupku na po pet i po godina zatvora zbog pranja novca stečenog prodajom kokaina. Oni su, prema optužnici, u legalne tokove ubacili 19,3 miliona eura prljavog novca.Šarić je uhapšen je 15. novembra 2010. godine, a Lončar u maju 2011. godine, od kada su bili u pritvoru u Bijelom Polju.

Bonus video: