Novi film o Merilin Monro: Džesika Čestejn u glavnoj ulozi

To će biti drugi film o životu holivudske zvijezde poslije filma "Moja nedjelja s Merilin" (My Week with Marilyn), u kojem je slavnu glumica igrala Mišel Vilijams
443 pregleda 2 komentar(a)
Džesika Čestejn, Foto: Beta/AP
Džesika Čestejn, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.04.2014. 11:27h

Američka glumica Džesika Čestejn igraće holivudsku zvijezdu Merilin Monro u novom filmu Endrua Dominika i u produkciji Breda Pita, prenose mediji u SAD.

Novi film "Plavuša" (Blonde), u kojem će igrati crvenokosa glumica poznata po ulozi u filmu "Drvo života", biće rađen po knjizi o Merilin Monro iz 2000. godine spisateljke Džojs Kerol Outs.

To će biti drugi film o životu holivudske zvijezde poslije filma "Moja nedjelja s Merilin" (My Week with Marilyn), u kojem je slavnu glumica igrala Mišel Vilijams.

Merilin Monro (1926-1962), čije je pravo ime bilo Norma Džin Mortenson, bila je američka filmska glumica, pjevačica i model.

Njeni najpoznatiji filmovi su "Sedam godina vjernosti", "Kako se udati za milionera", "Princ i igračica" i "Majmunska posla".

Vrhuncem u njenoj karijeri se smatra film "Neki to vole vruće", za koji je dobila Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu.

Njena smrt bila je predmet raznih spekulacija i teorija zavjere.

Postoje priče da je ubijena zbog ljubavne afere s tadašnjim američkim predsjednikom Džonom Kenedije, da se iz nehata otrovala ljekovima ili da je sebi smišljeno oduzela život.

Prema Američkom filmskom institutu, Merilin Monro je jedna od deset najvećih glumica svih vremena i smatra se jednim od najvećih seks simbola 20. vijeka.

Bonus video: