Nikšić: Policija uhapsila osumnjičene za krađu

Policija kod P.D. (35) iz Nikšića, bezbjednosno interesantnog lica u torbici okačenoj oko vrata pronašla i oduzela pištolj marke Mauzer
0 komentar(a)
automobil, krađa auta, Foto: Shutterstock
automobil, krađa auta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.04.2014. 08:40h

Nikšićka policija je kod sugrađanina P.D. (35), bezbjednosno interesantnog lica u torbici okačenoj oko vrata pronašla i oduzela pištolj marke Mauzer, kalibra 9 mm, bez fabričkog broja, sa okvirom u kojem se nalazilo 15 komada metaka.

Predmetno oružje i municija su, uz uredno izdatu potvrdu, oduzeti i po nalogu zamjenika osnovnog državnog tužioca u Nikšiću upućeni na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu, a protiv P.D. će biti podnosena krivična prijava.

Policijski službenici su uhapsili Š.D. (21), povratnika u vršenju imovinskih delikata, zbog sumnje da je u noći 15/16. januara sa parkinga ukrao "golf 2“, vlasništvo K.P., takođe iz Nikšića.

Vozilo je pronađeno na parking prostoru O.Š. "Braća Labudović“, a isto je bilo oštećeno.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Nikšiću je djelo kvalifikovao kao teška krađa, a Š.D. je 19.aprila sproveden sudiji za istragu, a nakon saslušanja određen mu je pritvor i sproveden je u ZIKS Spuž.

Policija je uhapsila M.A. (35), takođe povratnika u vršenju imovinskih delikata, zbog sumnje da je 18. aprila sa fantomkom na glavi i uz prijetnju nožem ušao u trgovinsku radnju „Voćar“, koja se nalazi u ulici Alekse Backovića, i otuđio izvjesnu količinu novca.

Zamjenik osnovnog državno tužioca u Nikšiću je djelo kvalifikovao kao razbojništvo, a M.A. je 19.aprila sproveden sudiji za istragu.

Nakon saslušanja određen mu je pritvor i sproveden je u ZIKS Spuž.

Bonus video: