Kad napadači glume žrtvu: Pijani vrijeđali, vikali i prijetili, pa slagali policiju

Niko Raičević i Krsto Petrić podnijeli lažnu prijavu protiv tjelohranitelja direktora "Vijesti"
1181 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2014. 06:23h

Vidno alkoholisani direktor Osnovne škole "Dragiša Ivanović" Niko Raičević i njegov prijatelj Krsto Petrić, prije desetak dana u restoranu "Garden", nepristojno i bahato su se ponašali prema gostima, dobacivali direktoru "Vijesti" Željku Ivanoviću i njegovim prijateljima, a potom lažno prijavili policiji da im je bila ugrožena bezbjednost od Ivanovićevog tjelohranitelja Mirčete Mališića.

Raičević i njegov prijatelj u prijavi su tvrdili da im je Ivanović prilikom izlaska iz restorana uputio uvredljive riječi:

"Politički poltroni doći ćemo vam glave, doći će vam kraj"...

Oni su u prijavi naveli i da je Mališić tokom izlaska "rukom zavrtao jaknu" gdje su oni vidjeli "polu-dugu cijev" i da je navodno Petrića u jednom trenutku Mališić oružjem i "okrznuo"...

"Vijesti" su imale uvid u snimak čitavog događaja, na kome se ne vidi nikakvo oružje, niti da se Mališić približavao Raičeviću i Petriću na manje od metar.

Ivanović negira da je Raičeviću i njegovom saborcu rekao da su "politički poltroni", tvrdeći da je njihova prijava još jedan pokušaj direktora škole da se dodvori vrhu DPS-a.

""Onog Jovovića ću j..... u dupe"", vikao je. "A onda ću mu staviti dinamit pod prozor, pa će da vidi kako se leti u vazduh, a ne ovo što izmišlja", prijetio je Petrić

On je te noći sa suprugom i dvoje prijatelja iz Prištine večerao na spratu restorana, kada su u “Garden” stigli Raičević i Petrić.

Sve je na snimku: Raičević i Petrić teturajući ulaze u restoran

"Negdje oko 22.15 časova na platformu restorana, gdje je bilo dosta gostiju, došla su ta dva lika u pripitom stanju, od čega se jedan teturao. Nije mogao praktično da kontroliše pravac kretanja. Drugog sam prepoznao iz novinskih napisa kao čuvenog direktora jedne škole, koji za potrebe partije pritiska zaposlene da glasaju za njih. Nakon što su se smjestili, Raičevićev - saborac počeo je da viče, pljuje, vrijeđa i to smo svi u restoranu čuli. Psovao je prvo Medojevića, Mandića... Za Lekića je rekao da je "jednom nogom u grobu". Glasno je govorio da oni svi mogu da rade onu stvar Milu Đukanoviću, stalno ponavljajući da je "Milo kralj"", rekao je Ivanović.

Zbog nedoličnog ponašanja i glasnih uvreda na račun javnih ličnosti, gotovo svi gosti "Gardena" napustili su sprat restorana, a onda je u jednom trenutku Petrić počeo i da prijeti uredniku "Vijesti" Mihailu Jovoviću i da ga psuje.

Nakon što su "ispraznili" restoran, Raičević i Petrić su poslije ponoći otišli u policiju gdje su tvrdili da im je bila ugrožena bezbjednost od Mališića

Kada je nakon pola sata Ivanović sa suprugom i prijateljima krenuo iz "Gardena" u pratnji Mališića, Raičevićev prijatelj je zavikao:

"On ima pištolj, on ima pištolj", rekao je direktor “Vijesti”.

"Govorio je to pokazujući rukama u pravcu Mirčete, jer je vidio ćošak od njegove futrole za pasom, koja je te noći bila prazna. Onda je pitao 'zašto ti nosiš pištolj', a ja sam mu odgovorio: 'Zbog pijanica kao što ste vi'. Nakon toga smo mi otišli", tvrdi Ivanović, dodavši da mu se vlasnik restorana kasnije u telefonskom razgovoru izvinjavao zbog neprijatnosti i nedoličnog ponašanja dvojice gostiju.

Nakon što su "ispraznili" restoran, Raičević i Petrić su poslije ponoći otišli u policiju gdje su tvrdili da im je bila ugrožena bezbjednost od Mališića.

Bili su revnosni: Pretres Mališićeve kuće

Policija i tužilac Ana Kostić, po prijavi Raičevića i Petrića ekspresno su postupili, pa su tražili i dobili nalog sudije, a prošlog četvrtka policija je pretresla Mališićev porodični stan odakle su odnijeli dva pištolja i dvije puške, za koje postoji sva dokumentacija i uredne dozvole.

Snimak kamere jasno pokazuje ko je bio ugrožen

Tvrdnje direktora škole i njegovog prijatelja da su bili žrtve u restoranu “Garden”, više su nego lažne, jer se na snimku sa kamera lokala vidi da su se oni više od sat bahato i nedolično ponašali, zbog čega su gotovo svi gosti napustili kafić.

Na snimku od petka 11. aprila, vidi se da Niko Raičević i njegov prijatelj oko 21.21 časova ulaze na gornji sprat kafića gdje Petrić tetura, nogama zapinje za pod, a onda uspijeva da se zadrži i dođe do svog stola.

Više od 20 sekundi trebalo je njima dvojici da sjednu za sto, gdje u narednim minutima Raičević stalno pogleduje ka stolu, gdje je sjedio direktor “Vijesti” sa suprugom i prijateljima.

Teturali se do stola: “Žrtve” izvode šou, zbog koga su gotovo svi gosti napustili restoran

Na snimku se vidi da u 21.23 sata Petrić ustaje i nešto glasno govori, granajući rukama, ali nakon što mu je prišao konobar on je sjeo.

Njih dvojica više od tri minuta naručuju piće i hranu. Nakon toga na snimku se vidi kako direktor škole uzima čačaklicu i čisti zube, a za to vrijeme stalno pogleduje ka Ivanovićevom stolu.

Dok čačka zube primiče se preko stola Petriću, a onda obojica gledaju ka stolu direktora “Vijesti” i nešto razgovaraju.

U 21.30 sati direktor škole oblači jaknu, dok njegov prijatelj poziva konobara i nešto mu govori. Nakon munut u lokal ulazi muškarac, a onda Petrić ustaje da mu se javi, stalno pogledujući na sto Ivanovića.

Snimak kamere je zabilježio grananje rukama Petrića, a onda u 21.41 i kako on jedva ustaje, tetura se preko lokala, prilazi stolu gdje su mu bili poznanici, a onda odlazi u toalet.

Tri minuta kasnije, u lokal je došao Mirčeta Mališić koji se javio Ivanoviću, a onda sjeo za sto iza direktora lista i naručio piće. Poslije toga se vidi i kako Petrić zaplićući nogama dolazi iz toaleta i sijeda za svoj sto.

U 21.46 se vidi kako dvojica prijatelja rukama pokazuju u pravcu direktora “Vijesti”, nakon čega se ka njima okrenula Ivanovićeva supruga i začuđeno ih pogledala.

Minut kasnije Petriću prilazi poznanik, on ga grli i nešto mu priča zadržavajući ga više od tri minuta. Na snimku se vidi kako muškarac iza rukama gestikulira Petrićevom poznaniku da ustane od njega i krene...

U 21.53 kamere su zabilježile da je konobar donio hranu za Raičevića i Petrića, koji stalno dok jedu pogleduju ka stolu Ivanovića.

Osam minuta kasnije vidi se na snimcima kako Ivanović sa prijateljima ustaje i kako za njima ide Mališić, kojem iza pasa viri crna futrola.

Kada je Mališić stao kod njihovog stola vidi se i kako Petrić prstom pokazuje u pravcu futrole, ali i trenutak kako mu direktor “Vijesti” nešto govori. Potom Ivanović sa Mališićem i prijateljima odlazi iz lokala.

Petrić i Raičević ostaju gotovo jedini gosti u restoranu, plaćaju račun i oko 22. 26 ustaju i teturajući se odlaze i oni.

Satnica na snimcima kamere je pomjerena sat unazad.

Spin doktor nastavlja sa propagandnim nasiljem

Ivanović je naveo da je ova prijava i propagandno nasilje premijerovog spin doktora Bebe Popovića, samo još jedan atak na “Vijesti” i pokušaj da se list targetira kao ključni problem društva.

"Ponavlja se ista priča iz vremena 2007. godine i one čuvene sačekuše kada su i tužilaštvo i policija fingirali istragu i procesuirali čuvene napadače - dobrovoljce. Sada stvari idu u obrnutom smjeru - dvije osobe, koje treba da odgovaraju zbog ponašanja i maltretiranja gostiju, u tumačenju naših profesionalnih institucija postaju žrtve. Ispada da nije važno zašto su alkoholisana lica pola sata prizivala incident, provocirala, vrijeđala javni red i moral, već je problem zašto direktor 'Vijesti' ima obezbjeđenje i da li njegovo obezbjeđenje nosi pištolj i ima oružni list”, kazao je Ivanović.

"Ovim naše tužilaštvo i policija poručuju da mi treba ne da smanjimo ili ukinemo naše obezbjeđenje već da ga dupliramo, pošto njihovo dugogodišnje služenje centrima moći koji nama rade o glavi stvara osjećaj nesigurnosti i tjera nas da moramo sami voditi računa o tim stvarima".

On je ironično rekao da je “više nego impresioniran savjesnošću naših institucija po ovoj prijavi, ali je poručio:

"Neka sve istraže, naravno. Ali kad to završe pratićemo šta će učiniti na sankcionisanju podnosilaca lažnih krivičnih prijava i u pogledu njihovog nasilničkog ponašanja te večeri”.

Galerija

Bonus video: