Nova istraga protiv Darka Šarića: Fiktivni ugovor sa Radulovićem?

Ugovor o kome je riječ je sklopljen u avgustu 2009. godine, prije akcije „Balkanski ratnik“ koja je počela 15. oktobra, nakon koje je raspisana potjernica za Šarićem
81 pregleda 2 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet
Darko Šarić, Foto: FoNet
Ažurirano: 22.04.2014. 20:39h

Specijalni sud u Beogradu vodi još jednu istragu protiv narko-bosa Darka Šarića zbog kako se sumnja, fiktivnog ugovora o pozajmici koji je 2009. zaključio sa odbjeglim Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, kako bi u legalne tokove ubacio 1,8 miliona eura.

Srpski tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je za Tanjug da je u toku istraga po zahtjevu tužilastva koju vodi istražni sudija, jer je započeta po starim odredbama Zakonika o krivičnom postupku (ZKP), pre 15. januara 2012. godine, kada je tužilačka istraga po novom ZKP zamijenila sudsku.

Radisavljević očekuje da će Šarić, koji je nakon četiri i po godine skrivanja 18. aprila uhapšen poslije predaje, uskoro biti salušan u vezi sa spornim ugovorom.

Ugovor o kome je riječ je sklopljen u avgustu 2009. godine, prije akcije „Balkanski ratnik“ koja je počela 15. oktobra, nakon koje je raspisana potjernica za Šarićem.

Prema tom ugovoru, Šarić je 1.860.000 evra pozajmio od Radulovića, a vraćanje je garantovao Šarićevom vilom na Tatarskom brdu.

Sumnja se, međutim, da je riječ o pranju novca i da nikakve pozajmice nije bilo.

Istragom je obuhvaćen i Radulović, ali on je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Radulović i Šarić se već nalaze na optužnicama tužilaštva za organzovani kriminal koje se tiču pranja novca kao i krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u zemlje zapadne Evrope.

Protiv Šarića je do sada podignuto ukupno sedam optužnica zbog sumnje da je oprao 22 miliona eura.

Takođe, protiv njega se vodi i postupak zbog šverca više od 5,7 tona kokaina.

Bonus video: