Sekulić uhapšen pa pušten

Iz policije saopšteno da je pretresom u blizini njegove kuće pronađena i izuzeta ručna bomba
426 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica, ubistvo, Foto: Savo Prelević
Podgorica, ubistvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.08.2018. 19:39h

Podgoričanin Filip Sekulić (29) uhapšen je danas zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije koja se sumnjiči za dvostruko ubistvo u centru Podgorice krajem marta ove godine, ali i izvršenje drugih teških krivičnih djela.

Nakon saslušanja pušten je na slobodu.

Iz policije je saopšteno da je F.S. uhapšen u nastavku akcije u kojoj je do sada osumnjičeno 19 osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Dodali su da je pretresom u blizini njegove kuće pronađena i izuzeta ručna bomba.

"Postupajući po naredbi za pretres koja je pribavljena od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, službenici Specijalnog policijskog odeljenja su juče, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, izvršili pretres više stanova i drugih prostorija koje koriste članovi kriminalne organizacije i sa njima povezana lica. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi jedan od članova kriminalne organizacije, F.S, pronađena je i izuzeta ručna bomba kao i vaga za precizno mjerenje koje su bile zakopane u blizini njegove kuće”, piše u saopštenju policije.

Istražitelji tvrde da su nakon višemjesečne akcije prikupili dovoljno dokaza da kriminalna grupa hapšenjem jednog njenog dijela, nakon ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, nije prestala da postoji, već da je planirala izvršenja novih teških krivičnih djela.

Osumnjičeni ubica Marko Jovanović još je u bjekstvu.

Bonus video: