U centru Sutomora stradao konj, vozač nepovrijeđen

Životinja se, kažu svjedoci, nenadano stvorila pred automobilom "Volksvagen" danilovgradskih registarskih oznaka koji je udario
838 pregleda 0 komentar(a)
konj Sutomore, Foto: CdM
konj Sutomore, Foto: CdM
Ažurirano: 21.04.2014. 17:08h

Konj nepoznatog vlasnika, prije dvije noći je stradao u centru Sutomora, na magistrali Bar-Podgorica na očigled velikog broja prolaznika.

Životinja se, kažu svjedoci, nenadano stvorila pred automobilom "Volksvagen" danilovgradskih registarskih oznaka koji je udario.

Vozač tom prilikom nije povrijeđen, dok je vozilo pretrpjelo oštećenje prednjeg trapa, a uništeno mu je u potpunosti i prednje vjetrobransko staklo.

Ovim povodom juče se oglasio Pokret za uređenje Sutomora, najavljujući podnošenje krivičnih prijava protiv nadležnih inspekcijskih službi i kako se navodi u saopštenju te organizacije, nesavjesnih vlasnika "napuštene“ stoke koja se godinama, u krdima, svakodnevno kreće najurbanijim djelovima ovog primorskog gradića.

"Pojedinim inspekcijskim službama je važnije da sve svoje kapacitete stave u funkciju kampanje partija na vlasti koje su svojim nečinjenjem unakazile Sutomore, nego da se umiješaju u svoj posao. Bezbroj puta do sada su građani, nevladine organizacije i mediji apelovali na rješavanje problema sa stokom u Sutomoru, ali to nikoga nije doticalo u inspekcijama“, ukazuju iz Pokreta.

Takođe navode da je bezbjednost vozača i pješaka u Sutomoru svakim danom sve ugroženija, što je, kažu, pokazala i nesreća koju je preksinoć izazvala jedna od "napuštenih“ životinja.

"Danas je stradao konj, sjutra bi mogao ne daj Bože čovjek, ali smo sigurni da ni tada inspekcije ne bi reagovale, jer su to nažalost samo partijske službe koje su za svoju misiju odabrale da se ne miješaju u vlastiti posao i da ne primjenjuju zakone, zbog čega očekujemo da reaguje i tužilaštvo u Baru kome smo pripremili krivične prijave zbog njihove nesporne odgovornosti za haotično stanje u našem mjestu“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: