Kroz školu za trudnice prošlo 500 žena

Organizatorka akcije, Jasna Mašanović, nakon juče organizovane 15. škole, više je nego zadovoljna odzivom trudnica koje pohađaju njihovu školu i rezultatima koje postižu
86 pregleda 0 komentar(a)
škola za trudnice Cetinje, Foto: Danijela Lasica
škola za trudnice Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 21.04.2014. 15:01h

Pitanja i nedoumice sa kojima se suočavaju žene koje prvi put treba da postanu majke su brojna. Strah od porođaja, da li će umjeti da prvi put okupaju svoju bebu, hoće li imati dovoljno mlijeka, samo su neka od pitanja koja muče prvorotkinje. Odgovore na njih, i još mnoga druga, već dvije godine nudi škola, koju besplatno organizuje Cetinjanka Jasna Mašanović, uz grupu entuzijasta.

Kroz ovu školu do sada je prošlo preko 500 trudnica, koje su naučile da se treba maksmimalno opustiti pred porođaj i da je dojenje jedna od najvažnijih stvari koje mogu uraditi za svoju bebu.

Organizatorka akcije, Jasna Mašanović, nakon juče organizovane 15. škole, više je nego zadovoljna odzivom trudnica koje pohađaju njihovu školu i rezultatima koje postižu.

Zahvaljujući Jasni Mašanović, koja je vlasnica apoteke “Chiara-mont” na Cetinju, te firmama partnerima Donator, Alphen-pharm, Berlin-Chemie, trudnice ove škole dobiju i vrlo korisne poklone.

"Škola je besplatna, jer smatram da na taj način dajemo neki doprinos natalitetu naše zemlje. Ima nečeg pozitivnog u tome kada imate priliku da buduću majku pripremite na ono što treba da se desi i tako je rasteretite svih briga. Jer to je naljepši osjećaj na svijetu - roditi dijete i dojiti ga", kaže Mašanović.

Njenu ideju vrlo rado je prihvatila i čuvena cetinjska babica Lepa Kapisoda, koja je zadužena za predavanja i obuku trudnica, kao i direktorica vrtića “Zagorka Ivanović”, Senka Vuksanović, gdje se škole za trudnice održavaju.

Škola je počela sa radom septembra 2012, a radi pod motom "U susret zdravom potomstvu".

Bonus video: